4 x Roze-rode koraal pepervormige Afm. hanger 23 x 7 mm

Artikelnummer: Stelling K-07 bak 8x10/ CO6
Vorige Artikel 2 van 14 Volgende
€ 0,99 (inclusief btw)

Roze-rode koraal pepervormige Afm. hanger 23 x 7 mm

Roze-rode perpervormige koraal van bamboe koraal. De gaatjes lopen door de brede kant van het koraaltje.
Deze koraal is geverfd om deze mooie kleur te krijgen.
Omdat het een natuurprodukt is zijn de maten nogal verschillend.
Maat: ± 23x7mm.

Koraal kralen


Koraal bestaat uit calcium carbonaat. Het is opgebouwd uit miljoenen skeletjes van kleine koraalpoliepen, die in warme, ondiepe zeeën in kolonies leven.
De basiskleur van koraal is wit. Veel soorten koraalpoliepen leven echter samen met diverse soorten algen en die algen zorgen voor het voedsel van de koraalpoliepen. Afhankelijk van het soort voedsel, kunnen de skeletjes gekleurd worden. Er bestaat bij koraal een veelheid van kleuren, waarbij zwart, rood en roze als de meest waardevolle worden beschouwd. Koraal met een diep-rode kleur wordt in Nederland bloedkoraal genoemd.
Onbewerkt ziet het materiaal er saai en mat uit, maar het verkrijgt na polijsten een prachtige glans.
Koraal groeit vaak in de vorm van takken, die er als onderwater-bomen uitzien. Het meeste koraal wordt gevonden in de Middellandse Zee of in de Stille Oceaan, voor de kusten van Japan en China. Het groeit soms zeer langzaam; een aanwas van 3 cm in 20 jaar. Maar er bestaan ook "snelgroeiende" soorten, met een aanwas van ongeveer 10 cm per jaar.

Veel mensen denken dat alle soorten koraal, net zoals ivoor, bedreigd worden en daarom beschermd moeten worden. Een flink aantal bedreigde koraalriffen met bijzondere soorten koraal worden inderdaad beschermd door internationale wetgeving. Op die plaatsen is het streng verboden om koraal te oogsten.
Maar er zijn voldoende andere gebieden, waar het mogelijk is om koraal "duurzaam" te oogsten, zonder dat de natuur geweld wordt aangedaan.
Dat werkt als volgt. Per vindplaats wordt jaarlijks de maximaal te oogsten hoeveelheid koraal vastgesteld. Het systeem lijkt op de quota bij visvangst.
Als iedereen zich aan deze hoeveelheid houdt, vult de natuur het koraal aan in een mate die groter is dan waarin het door de mens verzameld wordt.

Maar het kan nog beter. Sinds het jaar 2000 staat er in China een grote koraalkwekerij, waarin koraal wordt gestekt en in grote zeeaquaria onder ideale omstandigheden verder wordt gekweekt. Dit betreft voornamelijk de niet bedreigde en snelgroeiende koraalsoort met de naam zeegras en bamboekoraal. Wij betrekken rechtstreeks van de Chinese kwekerij de natuur-koraal, die bij Kralenzooi te koop is.
Het Zeegras-koraal en Bamboekoraal is wit en omdat de klant wil kiezen uit veel verschillende kleuren, worden de stukjes koraal, ná bewerking en polijsten, gekleurd.

Over de oorsprong van het woord koraal zijn de meningen verdeeld. Een mogelijke bron is het Hebreeuwse woord “goral”, de naam van de stenen die gebruikt werden om in de oudheid een orakel te raadplegen. Dit waren vaak stukjes koraal, die in de vorm van letters neergelegd konden worden. Dit was bekend in Palestina, Klein Azië en het gebied rond de Middellandse Zee.

Koraal is veel zachter dan de meeste andere edelstenen. Het is poreus en daarom vrij breekbaar. Daarnaast moet koraal zorgvuldig behandeld en opgeborgen worden, om krassen te voorkomen. Cosmetica, heet water en fel zonlicht veroorzaken ook schade.
Als het koraal vuil geworden is, volstaat zachtjes wrijven met een schone, iets vochtige doek.
 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss