10 x half edelsteen kraal van Rode Jade 4mm

Artikelnummer: bak 445
Vorige Artikel 28 van 36 Volgende
€ 1,99 (inclusief btw)
Voorraad 60 stuks

Half edelsteen kraal van Rode Jade 4mmgat 1mm


Natuursteenkraal van rood geverfde jade. Een bijzondere kleur voor een bijzondere kwaliteitskraal. De afwerking is zijdeglans.
Diameter: 4 mm.

Jade kralen

Jade is een naam die eeuwenlang gegeven werd aan bepaalde halfedelstenen, die afkomstig waren uit China en Centraal-Amerika. Pas in 1863 ontdekte men dat de naam jade gegeven werd aan twee verschillende mineralen, die moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.
1.)  De eerste mineraal is nefriet. Dit is een amphibole silicaat, bestaande uit het element magnesium en ijzer-silicaat moleculen, die de kleuren groen en roomwit aan het mineraal geven.
2.)  Het tweede mineraal is jadeiet en dat bestaat uit natrium-aluminium-silicaat moleculen. Jadeiet is er in alle bekende jade-kleuren.
De verschillen zijn zo klein dat beide mineralen tot aan vandaag de dag alletwee jade genoemd worden. Ze zijn beide onderdeel van de edelsteengroep: Inosilicaten of Pyroxenen.

Jade was minstens 3000 jaar voor het begin van onze jaartelling al bekend in China als de koninklijke halfedelsteen Yu. Aan de hand van archeologische opgravingen werd bekend dat de Chinezen geloofden dat jade de essentie van hemel en aarde vertegenwoordigde. Zij beeldhouwden jade in de vorm van dierfiguren, die vereerd werden.

In Europa bleef jade echter onbekend tot in de 16e eeuw, toen de Portugezen siervoorwerpen uit jade meebrachten uit China en later uit Centraal Amerika. Zij noemden het Piedre de Ilharga, of edelsteen van de lendenen, omdat zij geloofden dat fijngemalen jade nierziekten kon genezen.
De Spanjaarden namen alleen de klank over: Piedra de Hijada, hetgeen edelsteen uit de Nieuwe Wereld betekent. In het Frans heette dit ejade en zo kwam jade aan zijn naam. Jade komt voornamelijk uit de mijnen van China, Canada en Australië.

Als dit iets poreuze mineraal een erg bleek-groene kleur heeft, lijkt hij erg op het goedkopere kwarts. Dan is de verleiding groot om hem onder hoge druk te kleuren. Als er hierbij transparante kleurstof wordt gebruikt, ontstaan prachtige natuurstenen (kralen) in opvallende kleuren.

Omdat wij niet altijd op de hoogte zijn van de nauwkeurige vinddiepte en -plaats van het jade, durven wij geen uitspraken te doen over de invloed van dit mineraal op je gezondheid.

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2022 kralenstulpje.nl | sitemap | rss