12/0 rocailles 2mm, hoeveel rocailles 2mm zitten er ongeveer in 20 gram?

Er zitten c.a. 1.400 rocailles van 2mm in 20 gram.

De getallen bij rocailles, zoals 12/0, 8/0, of 6/0, geven de grootte van de kralen aan. Deze maatvoering laat zien hoeveel kralen er in een inch (2,54 cm) passen. Hierbij betekent een hoger getal een kleinere kraal. Bijvoorbeeld, 12/0 rocailles zijn kleiner dan 8/0 omdat er meer 12/0 kralen in een inch passen.

Rocailles Maten en Bijbehorende Draaddikte

- 6/0 Rocailles:Deze kralen hebben een diameter van ongeveer 4 mm. Geschikt draad is 0.6 mm tot 1 mm dik.

- 8/0 Rocailles: Met een diameter van ongeveer 3 mm past hier goed een draad van 0.5 mm tot 0.8 mm dik bij.

- 12/0 Rocailles: Deze kralen zijn ongeveer 2 mm in diameter, waarvoor een dunnere draad van 0.3 mm tot 0.5 mm wordt aanbevolen.

Aanbevelingen voor Draaddikte

De keuze van draaddikte hangt af van uw project. Voor ontwerpen waarbij de draad meerdere keren door de kralen gaat, is het aan te raden om de dunnere optie binnen de aangegeven diktebereiken te kiezen. Flexibele rijgdraden zoals nylon gecoate staaldraad of specifieke weefdraden zoals C-Lon of S-lon of Beadlon zijn populair. Hier vindt u ons rijgdraad.

Rocailles, ook bekend als seed beads, zijn kleine, veelzijdige kralen die populair zijn in verschillende soorten handwerk, inclusief sieraden maken en borduren. De maat 12/0 is een van de meest gebruikte maten voor rocailles. Deze hebben een diameter van ongeveer 2 mm, wat ze ideaal maakt voor gedetailleerde werkzaamheden in sieradenprojecten, zoals weven en borduren.

Kenmerken van 12/0 Rocailles (2mm)

Deze kleine rocailles bieden een uitstekende keuze voor fijne details in sieradenontwerpen en zijn perfect voor technieken zoals peyote stitch, brick stitch, en andere weeftechnieken waarbij precisie en detail belangrijk zijn. Ze zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waaronder mat, glanzend, metallic en irisé, wat ontwerpers de vrijheid geeft om te kiezen wat het beste bij hun project past.

Toepassingen van 12/0 Rocailles

Door hun kleine formaat en variëteit in kleuren, zijn deze rocailles ideaal voor het maken van gedetailleerde patronen en ontwerpen. Ze worden veel gebruikt in armbanden, kettingen, oorbellen en andere sieraden die fijne, ingewikkelde details vereisen. Bovendien zijn ze ook populair in kleding en accessoires, waar ze gebruikt worden om delicate borduurwerken en versieringen toe te voegen.

Voordelen voor Sieradenmakers

Voor sieradenmakers die zich bezighouden met fijn handwerk, bieden 12/0 rocailles de mogelijkheid om nauwkeurige en complexe ontwerpen te creëren die niet mogelijk zijn met grotere kralen. Hun kleine grootte maakt het mogelijk om gedetailleerde patronen en texturen te ontwikkelen die de esthetiek van het eindproduct verrijken.

12/0 rocailles zijn een essentiële keuze voor sieradenmakers die gespecialiseerd zijn in gedetailleerd en verfijnd handwerk. Met hun verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen bieden deze kralen eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en innovatie in sieradenontwerp.

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

per pagina
Sorteer op
    121 - 166 van 166 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss