Sorteer op
Sorteer op

Cateye glas kralen kubus

Glaskralen zijn zoals u misschien wel had verwacht gemaakt van glas. Glaskralen zijn zwaarder dan kralen die gemaakt zijn van kunststof of acryl. De Inca's,Maya's en Azteken hebben de kralen uitgevonden.

Zij gebruikten kralen tussen de 16e en 20e eeuw als ruilmiddel. Hoe word het glas gemaakt? De makers nemen een staafje klei en daaromheen word met vuur het glas gesmolten. Dit gebeurt ook met gasbranders. Deze kralen zijn in dat geval vaak duurder omdat het meer tijd kost om te maken.

Waar staan cateye kralen om bekend?

Cat's eye kralen staan bekend om hun unieke uiterlijk. Deze kralen hebben een prachtig uiterlijk met een rand aan de buitenkant die lijkt op een katteoog. Deze kralen zijn er in vele verschillende kleuren, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan elke ketting of armband. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je ze kunt gebruiken voor verschillende projecten. Of je nu een simpele armband wilt maken of een meer complex sieraad, cat eye kralen zijn een geweldige optie. Ze zijn ook perfect voor het maken van bijzondere en unieke sieraden. Met cat eye kralen kun je je creativiteit de vrije loop laten en eindeloos variëren met stijlen.

Het verschil tussen handgemaakte kralen en machinaal gemaakte kralen

Handgemaakte kralen zijn nooit helemaal identiek waardoor je altijd een uniek exemplaar hebt. Met machinale kralen is dit niet het geval. Het staafje of touwtje zorgt ervoor dat het glas niet volledig dichtsmelt , dus er zit al een rijggat in, de kraal hoeft er niet in het glas geboord worden. Dit zou overigens ook erg risicovol zijn omdat het glas hierdoor kan breken. De allereerste kralen werden 10.000 jaar geleden al gemaakt van schelpen, stenen en beenderen. De glaskralen komen voornamelijk uit Tsjechië en India

een greep uit ons assortiment
– 10 keer glaskralen kubusvormig bruin/groen
– 10 keer jablonex cubes white applegroen
– 10 keer glaskraal blokje oranje/fuchsia
– 10 keer jablonex blauw/geel
– 10 keer glaskralen kubus blauw met olieglans
– 10 keer glaskralen kubus lime groen
– 10 keer glaskralen kubus oranje/bruin met olieglans
– 10 keer glaskralen kubus rood met oliegrens
– 10 keer glaskralen kubus transparant blauw
– 10 keer glaskralen mat lichtroze gemeleerd
– 10 keer glaskralen kubus transparant antraciet
-10 keer glaskralen kubus transparant bruin

Ik hoop dat ik u genoeg over de catseye kralen heb kunnen vertellen als u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.

Geschreven door Rick, stagiair vestigingsmanager groothandel.

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss