Sorteer op

Cateye glas kralen kubus

Glaskralen worden, zoals verwacht, vervaardigd uit glas. In vergelijking met kralen gemaakt van kunststof of acryl, hebben glaskralen een zwaarder gewicht. De Inca's, Maya's en Azteken worden toegeschreven als de uitvinders van deze kralen. Tussen de 16e en 20e eeuw gebruikten zij kralen als ruilmiddel. Maar hoe wordt glas eigenlijk gemaakt? De ambachtslieden nemen een staafje klei en smelten vervolgens het glas eromheen met behulp van vuur, vaak met behulp van gasbranders. Deze specifieke productiemethode maakt de kralen vaak duurder, omdat er meer tijd nodig is om ze te vervaardigen.

Waar staan cateye kralen om bekend?

Cateye kralen staan bekend om hun unieke uiterlijk. Deze kralen hebben een prachtige uitstraling met een rand aan de buitenkant die lijkt op een kattenoog. Deze kralen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan elke ketting of armband. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u ze kunt gebruiken voor verschillende projecten. Of u nu een simpele armband wilt maken of een meer complex sieraad, cateye kralen zijn een geweldige optie. Ze zijn ook perfect voor het maken van bijzondere en unieke sieraden. Met cateye kralen kunt u uw creativiteit de vrije loop laten en eindeloos variëren met stijlen.

Het verschil tussen handgemaakte kralen en machinaal gemaakte kralen

Het verschil tussen handgemaakte kralen en machinaal gemaakte kralen

Handgemaakte kralen hebben altijd een uniek karakter, aangezien ze nooit volledig identiek zijn. Dit in tegenstelling tot machinaal gemaakte kralen. Bij het vervaardigen van handgemaakte kralen wordt het glas niet volledig gesmolten, omdat er al een rijggat wordt gecreëerd door middel van een staafje of touwtje. Hierdoor is het niet nodig om het glas te boren, wat bovendien risicovol zou zijn en tot breuk kan leiden. Het gebruik van kralen dateert al van 10.000 jaar geleden, waarbij de allereerste kralen werden gemaakt van schelpen, stenen en beenderen. Tsjechië en India zijn de voornaamste bronnen van glaskralen.

Ik hoop dat ik u voldoende informatie heb kunnen geven over de cateye kralen. Als u nog vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Geschreven door Rick, stagiair vestigingsmanager groothandel.

"Sieraden maken is als het weven van verhalen met elk uniek stuk."

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss