Technieken sieraden maken

Op deze pagina zal ik verschillende technieken proberen uit te leggen. Vragen over bijvoorbeeld de techniek kettelen komen hier aan bod. Mocht je informatie over een bepaald onderwerp willen of heb je zelf aanvullingen? Mail dan naar  info@kralenstulpje.nl

Uitleg van diverse technieken om sieraden te maken

Klik op de onderstaande links voor het downloaden van pdf-documenten met uitleg over diverse technieken voor het maken van sieraden.

  Uitleg over onderdelen en benodigdheden

  Manieren om een sieraad af te werken

  Techniek - Basis haken

  Techniek - Basis kettelen

  Techniek - Gekruist rijgen

  Techniek - Geregen en geketteld

  Techniek - Rijgen op elastiek

  Techniek - Veel draden

  Techniek - Vier draden

  Techniek - Zwevend dmv knijpkralen

Materialen & technieken

Wanneer u bij onze zoekmachine één van onderstaande woorden invult, dan ziet u vanzelf de bijbehorende foto's.

Nietstiften

Een nietstift is soort staafje dat op een spijker lijkt, en heeft een platte kop. De nietstift kunt u door een kraal, bedeltje of hangertje rijgen. Aan de bovenkant maakt u vervolgens een oogje. Door dit oogje kunt u dan weer een ringetje halen om het hangertje te monteren aan bijvoorbeeld een armband of ketting.

Kettelstiften

Een kettelstift is bijna hetzelfde als een nietstift maar dan met een oogje aan de onderzijde. Aan dit ringetje kunt u weer kralen, hangertjes of bedels monteren, of u verbindt de kettelstiften onderling met elkaar. Dit heet ook wel kettelen.

Knijpkraal

Een knijpkraaltje is een klein metalen kraaltje dat met een tangetje plat geknepen wordt op de draad. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld kralen, sluitingen, slotjes en ringen op hun plaats blijven zitten.

Kalotjes

Een kalotje is een hol metalen kraaltje met een oogje eraan en een gaatje erin. Een kalotje kunt u plaatsen over een plat geknepen knijpkraal om deze te verbergen. Aan het oogje kan vervolgens een slotje gemonteerd worden.

Leerklemmen, lintklemmen of veterklemmen

Een leer- of veterklemmetje is een soort bekje met een oogje eraan. Ze zijn er in verschillende maten, zodat je het klemmetje kan afstemmen op de dikte of breedte van je draad of lint, De klemmetjes kunt u dichtknijpen met behulp van een tangetje.

Jasseron

Jasseron is een soort schakelketting. U kunt de schakels open buigen om zo schakels toe te voegen, of te verwijderen om de ketting op de juiste te maat maken. Ook erg mooi te gebruiken als basis voor een armband of horloge!

Gereedschap

Het basisgereedschap voor het maken van sieraden bestaat uit:
Platbektang: om ringetjes te openen en te sluiten, knijpkralen plat te knijpen en leer of veterklemmetjes mee te bevestigen.
Kniptang: voor het afknippen van kettelstiften, eindstiften en gecoat staaldraad
Rondbektang: om oogjes te buigen, te openen en te sluiten.

Rijgbord

Een rijgbord is heel handig om kralen in uit te leggen. Er staan diverse maten op aangegeven voor het afmeten van bijvoorbeeld armbanden of kettingen. Tevens bevat een kralenbord diverse vakjes waarin u de kralen in kunt uitstallen voor het sieraad waar u op dat moment mee bezig bent.

 

Klik hier om terug te gaan naar Klantenservice

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss