Zelf sieraden eenvoudig te maken ~ Ibiza Style set  ♥

Geschreven en gemaakt door: Cèline Hogenelst van Lientjes Beauty Corner

Dit keer een leuke DIY sieraden tip.

Misschien herken je jezelf in het volgende. Altijd na van die ontzettend drukke periodes kan ik niet goed stil zitten, ik wil wel relaxen maar de knop gaat simpelweg gewoon niet om. Daarom heb ik altijd van die frutsel/ knutsel klusjes in de planning staan.

Ibiza style sieraden set DIY

De DIY tip van deze maand is de Ibiza ketting en voetband (enkelband)

Ik heb gekozen voor een langere ketting, dit niet alleen omdat het leuk staat maar ook omdat een wat lossere ketting lekker zit met de wat warmere dagen. Al gaande weg heb ik mijn ontwerp van mijn Ibiza setje uitgewerkt, hierbij werd mij al snel duidelijk ten aan zien van het voetbandje dat less more was, ik heb kleine voeten en ook kleine enkels, daarom vond ik het voor mij zelf mooier om het Ibiza voetbandje niet te combineren met andere voetbandjes.

Ibiza DIY sieraden set

De benodigdheden zijn verkrijgbaar bij ‘t Kralenstulpje

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

  • Kwastjes 
  • Dopjes voor de kwastjes
  • Doorzichtig snoer of elastiek (persoonlijk kies ik voor een snoer simpelweg omdat ik dat gewoon degelijker vind en chiquer als er een sluiting aan het voetbandje zit)
  • Doorzichtige kralen 
  • Voor de liefhebber die verschillende varianten voetbandjes wil maken om ze zo als set te raden zijn deze kleine kralen een tip. Met uiteraard leuke hangers.

DIY sieraden set Ibiza

De ketting

Het is eigenlijk heel simpel, meet met een meetlint af hoe veel cm jouw ketting moet worden. Bevestig in het midden van het draad het kwastenkapje met het kwastje. Vervolgens verzamel leg je kralen klaar in de juiste volgorde (indien je kiest voor een kleurverloop, zo houd je overzicht). En vervolgens laat het rijg plezier maar beginnen. Om de ketting te sluiten heb ik gebruik gemaakt van een kraal die als sluitstuk dient. Je neemt hierbij beide draden daar rijg je een kraal aan en vervolgens leg je voor deze kraal een stevige knoop.

Een extra tip:

DIY sieraden set Ibiza

Je kunt er voor kiezen om voor doorzichtige kralen te gaan, deze zullen eerder matchen bij iedere outfit. Maar je kan ook gaan voor een lekker vlot kleurtje of je gaat voor een kleurverloop net zoals ik heb gedaan.

Het voetbandje (Enkelbandje)

Allereerst is het belangrijk dat je weet hoeveel draad of elastiek je nodig hebt. Vervolgens  bevestig je het kwastendopje en het kwastje en tenslotte kies je voor jezelf de juiste kleur of kleuren combinatie. 

Het is een eenvoudige maar leuke DIY tip en neemt circa 10 minuten in beslag.

Heb je door het lezen van dit blog nu helemaal de DIY Ibiza style vibes, in mijn lijst van benodigdheden vind je ook de link naar de producten die ik gebruikt heb.

DIY sieraden set Ibiza

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss