Single wrap armband

Blog geschreven en gemaakt door: Alinda Hutjes

Vandaag een leuke tutorial hoe je een wrap armband maakt. Je kan de wrap armbanden zo lang maken als je zelf wil. Deze wraps gaan 1 keer om de pols heen maar je kan ze uiteraard ook 2,3 of zelfs 4 keer om je arm doen.

Voor het maken van de wrap armbanden heb ik de volgende materialen ingekocht:

Daarnaast heb ik de volgende materialen gebruikt tijdens het maken:

  • Naald
  • 2 gouden ringetjes (groot 10mm) voor het vastmaken van de kwastjes (kijk onder werkmaterialen bij www.kralenstulpje.nl)
  • 2 gouden ringetjes (klein 6mm) voor het vastmaken van de lotus bedel. (kijk onder werkmaterialen bij www.kralenstulpje.nl)
  • Miyuki Draad goud, maar ieder andere draad die sterk genoeg is voldoet

Als eerste heb ik de metalen knoop aan het lange stuk koord gezet door simpel het koord door de gaatjes te halen en deze op gelijke maat te maken. Daarna heb ik met tape de bovenkant en de onderkant van het koord vastgemaakt aan de tafel. Je kan deze bijvoorbeeld ook vastmaken op een clipping-board of met een veiligheidsspeld aan een tafelkleed of dergelijke. Knip vervolgens een flink stuk draad af om mee te rijgen. Maak met een dubbele knoop het draad vast aan het DQ koord.

Vervolgens ga je rijgen! Ik ben begonnen met de roze-witte armband. Ga eerst bovenlangs door de kraal, haal deze om het koord heen en ga vervolgens via de onderkant van de kraal weer terug naar de andere kant. Pak daarna een nieuwe kraal en begin dit proces opnieuw totdat je de juiste maat hebt.

Om de juiste maat te hebben voor om je pols, kan je het beste tussendoor even meten hoe ver je nog moet. Mijn ervaring is dat een gemiddelde pols een omtrek heeft van 17cm maar door het strak trekken van de kralen aan het koord, gaat deze iets bol staan. Hierdoor kom je al snel op meer koord uit dan je wellicht hebt gemeten. Pas dus tussendoor even de armband door deze om je pols te draaien voor het beste resultaat.

Als je de juiste maat hebt, hecht je de laatste kraal enkele keren af door de draad heen en weer te trekken. Leg hier een dubbele knoop rondom het koord om de draad vast te maken. Vervolgens ga je onder de laatste kraal een aantal keren rond en heen en weer. Leg hier vervolgens ook een dubbele knoop in het draad rondom het koord. Voor extra stevigheid kan je druppeltje lijm gebruiken.

Maak op de plek waarvan jij vindt dat de armband lekker om de pols valt een knoop. Knip eventuele uiteindjes af. De armband is nu klaar! Je kan het laten bij alleen kralen maar je kan de armband ook nog versieren met leuke bedeltjes. Ik heb gekozen voor een kwastje en een bedeltje van een lotus. Aan de lotus heb ik een klein gouden ringetje gezet om de bedel vast te maken aan het koord. Bij het kwastje heb ik een grotere gouden ring gebruikt. Ik heb deze door de draden van de kwast gehaald en vastgemaakt aan het koord van de armband.

 

De tweede armband werkt precies hetzelfde! Herhaal bovenstaande stappen en rijg met de turquoise kralen een armband in de perfecte lengte.

Heb je kralen over aan het einde? Maak dan een derde armband van eventueel koord wat je nog hebt liggen en een knoop van een broek/shirt/blouse. Ik had nog een koordje liggen en heb toen een samengestelde armband gemaakt met de overige kralen. Hier heb ik het tweede kwastje aan gehangen om ook deze armband af te maken met een bedeltje.

 

 

© 2009 - 2021 kralenstulpje.nl | sitemap | rss