Sieraden van Zeeuwse knop

DIY een ode aan mijn oma

Geschreven en gemaakt door: Cèline Hogenelst van Lientjes Beauty Corner

 

Het is weer tijd voor een nieuwe DIY blog. Dit keer laat ik zien hoe ik een echte musthave creëer met leer en een Zeeuws knopje. Ik zag op de site van ‘t kralenstulpje staan dat zij sinds kort ook Zeeuwse knopjes verkopen. Niet alleen was dat super tof omdat ik Zeeuwse knopjes an sich al leuk vind maar ook omdat er deel van mijn roots in Zeeland ligt. 

Mijn oma is een Zeeuw in hart en nieren. Helaas door alzheimer is zij veel vergeten, echter één van de dingen die zij tot op de dag van vandaag van vroeger kent is het Zeeuwse knopje. Ze heeft dan ook verschillende soorten Zeeuwse knopjes in allerlei soorten en maten. Daarom vond ik het een must om deze blog ook aan haar te wijden.

Zeeuwse choker zelf maken

Deze musthave is super simpel te maken, het enige wat je nodig hebt is een mooie Zeeuwse knop en een leren veter. De veter rijg je door de ogen van de Zeeuwse knop. Vervolgens kan je ervoor kiezen om met een veterklem een sluiting te maken aan de veter, ik heb hier extra niet voor gekozen omdat ik het juist wel wat vind hebben dat ik er een strik in maak en daarnaast blijft de choker op deze manier zeer eenvoudig verstelbaar.

De armband met Zeeuwse knop

Deze musthave is een tikkeltje moeilijker. Wat heb je nodig: naald en draad in een passende kleur en een imitatie-leren wikkel armband. Vervolgens heb je mogelijkheid om er een sluiting tussen te zetten of je kiest voor een gesloten armband. In beide gevallen geldt: meet goed de omtrek van je pols.

Bij de optie  gesloten armband – die ik gemaakt heb – is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je armband eenvoudig om en af kunt doen.

Wanneer je de perfecte afmetingen hebt, kan je ervoor kiezen om de armband te verlijmen met een lijmpistool. Je kan er ook voor kiezen om de armband aan de uiteinden met elkaar te verbinden middels naald en draad, vervolgens neem je de juiste kleur garen en wikkel je deze om het sluitingsstuk van de armband. Niet alleen heeft dat een gaaf effect, je eventuele lijmresten of steken zijn dan ook weggewerkt.

Vervolgens bevestig je de Zeeuwse knop, ik heb ervoor gekozen om dit met naald en draad te doen. Ik heb daarbij mijn steken aangezet vanuit de naad van de armband op deze manier vallen de stiksels minimaal op.

Voor de liefhebber je kunt de wikkelband verder aankleden door er bijvoorbeeld extra bedels aan toe te voegen, of door kralen er op te zetten (site kralenstulpje).

Persoonlijk vond ik dit ontwerp mooi rustig en elegant, hierdoor is aandacht alleen gevestigd op de Zeeuwse knop.

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss