Zo maak je een peyote stitch ring!

Geschreven en gemaakt door Alina Hutjes.

Een leuke tutorial over hoe je een ring kan maken met behulp van Miyuki Delica kralen. 

Voor het gemak heb ik een paar patronen gemaakt die je kan volgen. De linker patronen zijn EVEN rijen en de rechter patronen zijn ONEVEN rijen. Voor beide geldt praktisch dezelfde techniek. Alleen voor de oneven patronen moet je een extra handeling uitvoering, zie stap 2 en 3.

TIP: De patronen hieronder zijn berekend op mijn ringmaat. Het makkelijkste is om je vinger eerst te meten met een lintje en hier tel je vervolgens 1cm bij op. Als voorbeeld: mijn vinger is 6.2cm rondom, het patroon moet minimaal 7cm zijn. Pas altijd tussendoor even, je kan er altijd nog een rij bijzetten voordat je de uiteinden aan elkaar zet.

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

NODIG:

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

PEYOTE:

Stap 1: Kies een patroontje. Ik heb een oneven peyote gebruikt. Pak kralen van rij 1 en rij 2 op je naald. Je doet dit door eerst kraal 1 van rij 1 te pakken, daarna kraal 1 van rij 2, kraal 2 van rij 1, kraal 2 van rij 1. Zodra je deze kralen aan je naald hebt, laat je die zakken tot aan de ‘stopkraal’.

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

Pak vervolgens de kralen van rij 1 op en rijg deze stuk voor stuk door de kralen. Herhaal dit per rij totdat je patroon klaar is.*

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

 

Peyote ONEVEN:

*Stap 2: Je merkt dat je bij de laatste kraal geen ‘rijggat’ meer hebt. Steek vervolgens de naal door de kraal ernaast, trek het draad eruit, steek je naald in de kraal die ‘enkel’ zit en trek hier het draad door. Vervolgens maak je een driehoekje door de naald door de linker kraal te halen, daarna de rechter en terug naar de ‘enkele’ erboven. Haal vervolgens de naald door de kraal links en steek deze terug door de rechter. Je kan nu een nieuwe rij beginnen. Hieronder een illustratie hoe je dit moet doen.

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

*Stap 3: Ga verder met rij 4 en rij 5 Aan het einde van rij 5 heb je wederom een kraal ‘te kort’. Haal opnieuw de draad door de kraal links en herhaal de driehoek door simpel door links te gaan, rechts en terug door de bovenste. Dit herhaal je per oneven rij voor het toevoegen van de kraal.

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

Stap 4: Maak het patroon helemaal af tot aan het einde. Zorg dat je onderaan een rij heb staan die, zodra je de ring met de uiteinden naar elkaar brengt, precies hier in valt. Vervolgens trek je de draad door de kralen aan beide uiteinden, zoals onderstaand voorbeeld. Maak een zigzag van boven naar beneden.

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

Stap 5: Trek de draad aan zodat de uiteinden naar elkaar toe komen en trek de draad strak aan. Ga vervolgens in tegengestelde richting terug naar boven. Eenmaal boven, haal je de draad nogmaals door de kralen naar beneden maar nu pak je de rij ernaast.

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

KLAAR!

Tutorial Peyote Stitch - By Adinda

 

 

© 2009 - 2021 kralenstulpje.nl | sitemap | rss