Wikkelarmband simple green

Geschreven en gemaakt door Daniella Bakker

De titel zegt het al simple green, deze armband is heel simpel om te maken. Alleen vraagt het wat van je geduld, maar daar kom je later achter;)

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.
Benodigdheden:

Overig: 

  • Knijptang
  • secondelijm

Leg eerst de kralen voor je neer in willekeurige volgorde van kleur. Qua verdeling van alle kralen kwam ik uit op een patroon met steeds 4 kralen. 

Tussen deze patronen plaatst je steeds 2 knijpkralen. Omdat het geleverde draad lang is, knip je eerst een deel eraf, en buig 1 van de uiteindes om tot een oogje en knijp deze aan. Hierdoor kan je rustig door blijven rijgen, en voorkom je dat de kralen aan de onderkant er steeds afvallen.
 

En nu gaan werken aan het stukje geduld waar ik aan het begin over had. De éérste 4 kralen zet je bij elkaar, de knijpkraal die daar aan aansluit knijp je plat.

(tip: ik heb deze armband al eerder gemaakt. Knijp 1x in de knijpkraal, als je meerder keren gaat knijpen breekt de kraal af)

Omdat de knijpkraal niet goed vast zit en nog steeds verschuift, doe ik 1 druppel secondelijm op de kraal zodat deze goed hecht aan het draad.

Vervolgens laat je iets van ruimte open mag de ene keer 1 cm zijn en de andere keer mag ook 2 cm zijn, hou het lekker speels. 

Knijp vervolgens na wat open ruimte knijpkraal 2 aan en zet deze ook weer vast met secondelijm. Nu maak je patroon 2, en deze zet je ook weer vast na kraal 4 met een knijpkraal.

Deze techniek gaat net zolang door totdat je alle kralen hebt gehad. 

Ben je klaar, knip dat het te veel aan draad af en buig net als in het begin de draad weer om zodat je een oogje krijgt en knijp deze aan. 

1 druppel is echt voldoende, het heet secondelijm maar laat het toch even 10 tellen uitharden voordat je weer verder gaat. 

Hier voorkom je mee dat er lijm op een andere kraal komt en de kleur van een kraal kan aangetast worden door lijm, en dat zou zonde zijn.

Have fun met maken, spiek lekker af op de eerste foto en dan gaat het je helemaal lukken!

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss