De geschiedenis van sieraden en kralen

Een sieraad, wat is het nou eigenlijk? We dragen deze fraaie versiersels namelijk al eeuwen, letterlijk. De eerste ‘’sieraden’’ werden gevonden in Kenia, gemaakt van tanden, botten en andere primitieve materialen, zo’n 75.000 jaar oud. Maar de eerste sieraden die nog lijken op wat wij tegenwoordig kennen, verschenen om de vingers van de farao, luxe gouden sieraden werden door deze leiders gedragen als teken van macht en rijkdom.

Zo werden sieraden vaak gebruikt door de geschiedenis heen, als teken van macht,  Romeinse mannen droegen zegelringen, koninginnen hadden dure banden en kronen en ook tegenwoordig, loopt menig filmster met grote en dure diamanten om de pols. 

Een eeuwenoude traditie van opschepperij en ijdelheid dus. 

Spiegeltjes en kralen

Zo ook, de indianen, die al snel verleid waren door de Europese kralen en sieraden die ze gepresenteerd kregen in ruil voor hun land. indianen versierde vervolgens hun hoofdbanden met deze snuisterijen, als teken van eer en moed in de strijd.
Al met al, pronken we dus graag met onze mooie en vooral dure sieraden.

Maar was dat ook ooit het idee?

Handgemaakte sieraden door de eeuwen heen

Die eeuwenoude sieraden, met de hand gemaakt waren geen miljoenen waard, hadden geen goud of juwelen. Nee, het was niets meer dan een creatieve uiting, een definiëring van wie ze waren als mens en vaak, als stam. 

Want aan het eind van de dag, is dat niet, wat een sieraad is voor ons? Een fysieke extensie van onze persoonlijkheid, een leuke knipoog naar wie we zijn, of denken te zijn en bovendien, wie we willen zijn. 

Hoe graag Hollywood ook rond sjokt, met, als het zou kunnen, om elke voet een diamanten sok, een sieraad kan zoveel meer zijn als dat. Laat het een accent zijn op onze dromen en ambities. Een detail, niks overweldigendst, niks groots, gewoon, lekker ons eigen. 

Dit blog is geschreven door Tim Hollenga, stagiair Vestigingsmanager Groothandel.

Heb je tips of suggesties voor ons? Laat het ons weten via info@kralenstulpje.nl

Creatieve groetjes,

Esther de Jonge

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op!

Terug naar de blogspagina

 

© 2009 - 2022 kralenstulpje.nl | sitemap | rss