Knooptechniek met bijvoorbeeld satijnkoord macramé

Wilt u een nieuwe knooptechniek leren die zowel leuk als veelzijdig is? Dan is macramé met satijnkoord een geweldige keuze! Satijnkoord is perfect voor macramé vanwege zijn zachte, glanzende textuur die niet alleen mooi oogt maar ook prettig is om mee te werken. 

Macramé is een knooptechniek die al eeuwenlang bestaat. Het is een vorm van textielkunst die vooral bekend staat om het knopen van touw in patronen om alles van wandkleden tot plantenhangers en sieraden te maken. Satijnkoord geeft een moderne draai aan deze oude kunstvorm door een beetje glans en kleur toe te voegen aan elk project.

Voor een basis macraméproject met satijnkoord, zoals een armband, begint u met een eenvoudige knoop. U kunt bijvoorbeeld starten met de larks head knot, die vaak wordt gebruikt om het koord aan een sleutelring of een ander vast punt te bevestigen. Van daaruit kunt u vierkante knopen of spiraalknopen gebruiken om uw ontwerp te creëren. Deze basisstappen kunnen gecombineerd worden om verschillende patronen en texturen te maken.

Neem bijvoorbeeld een eenvoudige gele satijnkoord. U kunt beginnen met het meten van de lengte die u nodig heeft, afhankelijk van wat u wilt maken. Als u een armband maakt, knip dan drie keer de lengte van uw pols, zodat u genoeg ruimte heeft voor het knopen. Bevestig het koord aan een vast punt en begin met knopen volgens de tutorial die u heeft. De glans van het satijnkoord samen met uw nette knoopwerk zal resulteren in een stijlvol en persoonlijk sieraad of accessoire.

Of u nu kiest voor een eenvoudig ontwerp of iets ingewikkelders, de techniek van macramé met satijnkoord biedt eindeloze mogelijkheden om uw creativiteit te uiten. Dus pak wat satijnkoord en begin vandaag nog met het verkennen van de vele patronen en projecten die u kunt maken!

Knooptechniek met bijvoorbeeld satijnkoord macramé

 

Hier vindt u satijnkoord of Macramé koord

 

Terug naar Technieken

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss