Boho veren oorbellen

 

Nog tijd voor een uitzwaaier dit jaar. Deze fluffy oorbellen zijn zo gemaakt en echte blikvangers. Ik heb ze gemaakt met materialen van ’t Kralenstulpje. Met de drukte bij de post was ik bang dat ik de materialen niet op tijd binnen zou hebben, maar op de valreep is het gelukt. Hieronder laat ik je zien wat je nodig hebt en hoe je ze maakt:

Materialenoverzicht

(Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met *)
(**De veertjes die ik heb gebruikt zijn al uitverkocht, ze zijn ook super leuk, maar zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Dit is een alternatief)

Ik heb eerst drie stukje jasseron losgemaakt van de ketting. In de eerste instantie heb ik 3/4 en 5 cm aangehouden, maar tijdens het maken van de oorbellen heb ik dit ingekort of verlengt. Afhankelijk van hoe de oorbel uiteindelijk viel. Het eindresultaat heeft lengtes van ongeveer 1/2,5 en 5cm.
De stukken jasseron heb ik met een buigring aan de oorbel vastgemaakt. Aan de langste ketting heb ik het veertje vastgemaakt, ook met een buigring. Aan de kortste een wolkje bedel.

Als laatste de facetkralen. Deze komen aan de middelste ketting. Ik heb ervoor gekozen om er 3 aan de ketting te hangen. Je rijgt ze op de nietstift. Met je rondbektang buig je hier een oog aan. In plaats van het uiteinde af te knippen, wikkel je tussen het oog en de kraal. Het uiteinde knijp je met je tang dicht. Hang de bedels met een buigring aan de jasseron en voila!

Misschien heb je het gelezen tussen de regels door: deze oorbellen zijn niet geworden zoals ik ze oorspronkelijk in mijn hoofd had. Eerst kwam ik erachter dat ik te weinig veertjes had besteld, toen vond ik mijn eerste idee toch niet zo mooi. Ik bedacht opeens dat de facetkralen, waar ik wat anders mee wilde doen, perfect bij de veertjes pasten, de lengtes van de jasseron is een paar keer veranderd, enzovoort. Sieraden maken begint met een idee, maar het idee vormt door het te doen. Soms zit je in een keer goed en soms moet je al werkende ontdekken wat het wordt. Dat vind ik het leuke ervan. Ik ben super blij met hoe ze geworden zijn.

Variatietip: Er staan heel veel verschillende veertjes op de site van ’t Kralenstulpje. Meer Boho stijl veertjes, zoals ik heb gebruikt, maar ook mooie gladde veertjes, groot, klein en met glitters. Wat voor veertjes zou jij gebruiken?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss