Zilver en acryl armbandjes

Acryl kralen zijn een van mijn lievelingskralen, helemaal deze mooie matte variant. De kleuren sprankelen, ze zijn makkelijk te gebruiken en combineren goed met andere kralen. Gecombineerd met deze zilveren en natuurstenen kralen wordt het een vrolijke stoere set. Deze kralen bestelde ik bij ’t Kralenstulpje. Hieronder zie je wat je nodig hebt voor deze armbanden en hoe ik ze heb gemaakt.

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(* Voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)
(** De Acryl kralen Dust Grey zijn op het moment uitverkocht, ik heb een vervanger gekozen)

Voor de eerste armband heb ik gekozen voor een patroon van 3 kleuren acryl kralen 8mm en zilveren kralen van 6mm met als middelpunt een bedel. Om de bedel beter tot zijn recht te laten komen heb ik aan beide kanten een kleine zilveren kraal van 2mm geregen. De bedel hang je met een buigringetje aan de hanger met oog.
Denk eraan om je draad van tevoren een beetje op te rekken. Zo voorkom je dat je al snel ‘kale’ plekken in je armband krijgt. Let er bij het knopen van de draad op dat je deze goed aantrekt, niet alleen aan de uiteinden, maar ook aan de armband kant (dus alle vier de draden). Een druppeltje lijm op de knoop zorgt voor extra borging. Je kunt de knoop heel mooi wegwerken in de kralen als je deze er voorzichtig intrekt. De zilveren kralen hebben wat meer ruimte en zijn de makkelijkste plek om de knoop de verbergen. Als er teveel lijm op de acryl kralen komt kan de kleur loslaten, dus probeer ze te ontzien.

Voor de volgende armband heb ik de natuustenen als blikvanger genomen, samen met de stardust kralen. De natuurstenen kralen geven ondanks hun neutrale kleur een mooi accent en de stardust kralen hebben een subtiele glitter wat de armband net dat beetje extra geeft. Met 6mm acryl en metalen kralen heb ik deze armband vervolgens afgeregen.

Bij deze armband zijn de roze 6mm acrylkralen de blikvanger, weer met de stardust kralen. De andere 6mm kralen, acryl en metaal, en twee natuurstenen kralen maken het geheel af. Deze armband steekt heel vrolijk af bij haar zusje.

Voor de laatste armband heb ik voor een heel simpel patroon van 8mm kralen gekozen. Deze dient als tegenhanger voor al het zilveren geweld van de andere drie armbanden. De licht grijze kralen laten de paarse en roze kralen extra mooi afsteken.

Tip: ik kies mijn patronen door proberen en opnieuw proberen. Een kralenbord zou hierin uitkomst kunnen bieden. als je weet wat je polsomvang is kun je het patroon op het bord uitleggen voor je het rijgt en zie je dus meteen of je wat aan je idee moet aanpassen of niet. Bij ’t Kralenstulpje kun je deze kralenborden aanschaffen, naast een heel aantal andere hulpmiddelen die het leven van een sieradenmaker een stuk makkelijker kunnen maken. Wat is volgens jou een onmisbaar hulpmiddel voor een sieradenmaker?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss