Ketting maken met 't Kralenstulpje

Wil jij een mooie ketting maken? In dit artikel begeleiden we je in het proces van het maken van een ketting met materialen van Kralenstulpje.nl. Kijk je mee?

Ketting maken

Een ketting maken is zo leuk om te doen! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en verschillende materialen om te gebruiken. Van kralen tot bedels - in allerlei kleuren - en zilveren of goudkleurige basismaterialen. Opvallend, of juist heel subtiel.

In dit artikel vertellen we hoe je gemakkelijk een mooie ketting maakt, zelfs als je niet creatief bent! We vertellen wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat.

Basis kettingen

In het assortiment van Kralenstulpje.nl vind je verschillende basis kettingen. Dit zijn eigen kant-en-klare kettingen die je zelf nog leuker kunt maken. Je gebruikt het dus echt als een basis. Voor deze ketting maak ik gebruik van de goudkleurige basis ketting. Goud is toch wel mijn favoriet!

Edelsteen bedel

Heb je de half edelsteen bedels al gezien? Kralenstulpje heeft verschillende natuursteen hangers in het assortiment. Hiermee tover jij elke creatie om tot een luxe uitziend sieraad. Ook leuk om als persoonlijk cadeautje te maken en te geven! Ze zijn er met zowel zilveren als gouden accenten en in veel verschillende kleuren. Met behulp van een jump ringetje bevestig je de bedel aan de ketting.

De natuursteen hangers crystal quartz zijn favoriet. De grey-gold uitvoering is een vrij neutrale kleur en hierdoor passend bij elke huidskleur én outfit!

Hanger maken

Om de ketting wat extra's te geven maken we een tweede hangelement voor aan de ketting. Je kunt deze zelf maken door kralen op een nietstift te rijgen. Vervolgens draai je het uiteinde tot een oogje. Met behulp van een jump ringetje kun je deze dan weer bevestigen aan de ketting.

Kijk vooral welke kralen goed passen bij de door jouw gekozen natuursteen hanger. Zelf gebruik ik graag een parel kraal of rocailles om een hangelementje te maken.

Als je dat leuk vindt kun je er natuurlijk voor kiezen om een derde hanger te bevestigen aan je ketting. Misschien wel een leuk kwastje?

Makkelijk mooie sieraden maken

Zoals je leest hoeft het maken van je eigen sieraden helemaal niet moeilijk te zijn. Als je als basis een kant-en-klaar sieraad pakt om hier vervolgens een persoonlijke touch aan te geven kun je makkelijk mooie sieraden maken! Bij Kralenstulpje vind je de benodigde materialen voor het maken van sieraden.

Deze gastblog is geschreven door Charlotte Dona van AlotlikeLOT.nl  Bezoek haar blog voor meer creatieve DIY inspiratie!

Heeft u vragen? Neem gerust contact op!

Terug naar de blogspagina

 

© 2009 - 2021 kralenstulpje.nl | sitemap | rss