Memory wire kettingen en armband zelf maken

Wel vaker heb ik armbanden met memory wire gemaakt. Maar het is voor het eerst dat ik kettingen op memory wire heb gemaakt. Super eenvoudig om te maken. En ook handig om te doen omdat er geen sluiting aan zit. De mooie warm rode druppel facet geslepen steen heb ik als uitgangspunt genomen. Ik had nog van een andere blog rocailles die er mooi bij kleuren. Gecombineerd met witte kralen om er wat meer contrast aan te geven. De kruisjes had ik ook nog, en ook die passen er bij!

Materialen waaronder memory wire

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

 1. Memory wire voor ketting
 2. Memory wire voor armband
 3. Metalen buisjes
 4. Tussenzetsels geel koper (2 keer )
 5. Veertjes bedels
 6. Ringetjes
 7. Hartjes kralen
 8. Bails
 9. Facet geslepen druppel stenen kraal
 10. Keramieken kralen (2 keer) 
 11. Rocailles brons
 12. Rocailles cocosnoot bruin
 13. Rocailles wit (op foto hierboven zijn het andere, maar de witte vond ik er mooier bij kleuren) 
 14. Witte kruisjes

AAN DE SLAG:

Sieraden van memory wire

Knip een ring van de memory wire (ik heb een stuk laten overlappen). Rijg de stenen kraal naar het midden van de ring. Rijg dan de kralen en buisjes naar eigen wens of naar voorbeeld op de wire. Maak een oogje in de uiteinden van de wire, en dan is hij al klaar. Super eenvoudig toch!

 

Omdat ik meer dan genoeg materiaal nog over had, heb ik nog deze tweede ketting ervan gemaakt (past ook bij de armband, zo kun je eens wisselen). Hier ben ik begonnen met een buisje waar de bail overheen gaat. Aan de bail hang je met een ringetje de bedel eraan. Verder rijg je weer de kralen en buisjes naar het voorbeeld of naar eigen wens.

 

Voor deze armband heb ik drie windingen afgeknipt van de memory wire.

 

 

Maak eerst een oogje in één van de uiteinden. Dan kun je beginnen met op rijgen van de kralen en buisjes. In het midden van deze armband heb ik een buisje met een bail erom heen gedaan. Zodat ik ook hier een bedel aan kan hangen. In de armband zitten ook de kleinere bronzen beeld rocailles. Deze passen niet om de wire van de ketting. Maar bij het Kralenstulpje kun je ook eventueel geel koperen kraaltjes krijgen, deze passen wel om de wire van de ketting.

Veel plezier met het maken van jouw eigen set!

Groetjes Anjes Hermans 

 

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss