Parel zijde Griffin met naald No: 12 Ø 0,98mm Green

Artikelnummer: Stelling I-10 bak Bead Cord/ DrP-groen12
Artikel 85 van 98
€ 2,99 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Parel zijde Griffin met naald  No: 12 Ø 0,98mm Green

GRIFFIN kralen zijde is veel meer dan een gewone rijgdraad. Griffin heeft al tientallen jaren ervaring en de technische kennis om dit unieke draad te produceren. Dit draad is heel stabiel en flexibel.

Griffin heeft met eigen machines dit draad technisch doorontwikkeld en ze gebruiken hoogwaardige grondstoffen. Vandaar dat de hoogwaardige kwaliteit van dit draad wereldwijd erkend en bekend is. Het draad heeft een unieke draai waardoor het niet snel gaat rafelen of in de knoop raakt. Met de bijbehorende naald kunt u vanaf nu heel snel en eenvoudig de kralen inrijgen.

Parels worden al eeuwen lang geregen met een knoopje tussen iedere twee parels. Als de rijgdraad breekt dan kan er maximaal een parel vallen en mogelijk voor altijd in het hoogpolig tapijt verdwijnen. Die knoopjes tussen de parels zijn dus zichtbaar en een sieradenmaker zal altijd proberen om een rijgdraad te vinden, die in verhouding is met de afmetingen van de parel en met de kleur van de parel. Daarom zitten er zoveel kleuren en diktes in het assortiment.

Hieronder zie je een tabel waarin de maat van het rijgdraad (Thread Size) vertaald wordt in de dikte (Diameter).
Achter de maten in millimeters staan tussen haakjes de maten in oude Engelse inches.
De laatste kolom geeft de lengte van de rijgdraad in meters en tussen haakjes de lengte in oude Engelse feet.

 

 

 

 

 

 

Tip:  Rijg altijd je kralen met behulp van het meegeleverde naaldje helemaal op tot het eind van de draad. Als je klaar bent met rijgen en knopen, werk je de draad af en knip je hem vlak bij de laatste kraal af. Op deze manier hou je een stuk pareldraad mét het naaldje over om opnieuw te kunnen gebruiken voor een volgend sieraad.

Tip:  De aanwezigheid van een knoopje tussen iedere twee parels herinnert aan de tijden dat (natuur-)parels net zo duur waren als echte edelstenen. Dat knoopje is makkelijk te realiseren als je de parels op twee dunne draden tegelijk rijgt. Na iedere parel kan je dan beide rijgdraden samen in een knoop leggen. Als je echter een kleiner knoopje mooier vindt, dan moet je de parels op een draad rijgen en proberen na iedere parel een knoopje te leggen.

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss