Sorteer op

Kroon bedels of Kroon bedeltjes

In deze pagina gaat u lezen over kronen. Hoe ze worden gemaakt en waarom de koningen en koningen die dragen. Dus eigenlijk waar ze symbool voor staan en waar ze van gemaakt zijn. later in de pagina ga ik u ook over ons assortiment vertellen dat wij u te bieden hebben op onze website.

De Kroon bedel

De vraag is waarom de koning en de koning een kroon dragen. Hierop heb ik natuurlijk een antwoord door wat onderzoek te doen. De reden dat zij een kroon dragen is, omdat ze een bepaalde rang willen uitstralen en dit werd vaak gedaan door een bijzonder iets op een hoofd te zetten. Dit heeft natuurlijk ook voordelen voor de koning, want hij lijkt hierdoor een stuk groter doordat hij iets groots op zijn hoofd heeft.

Echter heeft de kroon ook een symbolische betekenis. vandaar dat er ook bedeltjes van zijn gemaakt. Hij staat voor een spirituele en wereldlijk macht. Men gelooft dat hij de uitverkorene zou herkennen en daarna zou verheerlijken. Dit gebeurde heel ver terug in de tijd ook bij de indianen stammen.

Het is wel duidelijk dat de kroon van de koning van dure materialen gemaakt is. Hij is onder andere gemaakt van verguld koper met glazen stenen. Hierachter zit een zilverenpapier dit is zodat de koper extra glimt. De oudste kroon komt uit het jaar 1661 en heeft sinds die tijd het een en ander verandering ondergaan. Hij wordt tegenwoordig tentoongesteld in het rijksmuseum.

Geschiedenis van de kroon en sieraden

De Europese kroon werd geïnspireerd  door de diademen. Deze werden gedragen door de Griekse vorsten en door de Romeinen. De Romeinen droegen deze te ere onderscheiding van de soldaten die als eerste de vijandelijke muur over klommen of een vijandelijke schip betraden.

De koningen hebben er zelf voor gekozen om allerlei versieringen toe te voegen aan hun kroon. Vaak werden er een wereldbol en een kruis aangebracht. Het rode fluwelen muts staat symbool voor macht en autoriteit.

Ons assortiment kroon bedeltjes

De kronen bedels die wij u bieden op de website zijn voornamelijk gemaakt van Tibetaans zilver. Daarnaast verkopen we ze ook in koperkleur en antiek zilverkleur en andere soorten materialen. We verkopen kroontjes met verschillende patronen en hierdoor hebben ze ook een heel ander uiterlijk.

Speciaal voor uw eigen prins hebben wij natuurlijk ook een kroontjes bedeltje. Hoe speciaal is het om iemand waar u om geeft zo'n bedeltje te geven.

Geschreven door Jorieke Tiggelaar Stagiaire International Business Studies

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss