Sorteer op
Sorteer op

Halloween bedels

🎃 Halloween bedeltjes 🎃

In deze pagina gaat u lezen over het verhaal achter Halloween en wat bepaalde tradities voor betekenis hebben. Ook ga ik vertellen over ons assortiment wat wij hebben voor dit feest.

Halloween traditie sieraden

Het verhaal achter dit feest komt  bij de Keltische bevolking vandaan. Deze bevolking komt oorspronkelijk uit Ierland. Voor hun was het 31 oktober het einde van het jaar en vierden ze het einde van oogst tijd en kwam de winter periode dus het nieuwe jaar. Ze geloofden dat rond middernacht de doden herrezen uit hun graf en dat ze de mensen mee terug namen naar het dodenrijk. Dit is de reden dat de bevolking zich ook ging verkleden als geesten. Ook al waren ze zelf doodsbang om mee genomen te worden, het was het toch een feestdag en gingen ze massaal naar het kerkhof om hun dierbaren te herdenken. Tegenwoordig verkleedt men zich met Halloween en gaan de kindertjes langs de deuren voor snoepgoed.

Pompoen bedeltjes aan sieraden

De Ierse bevolking dacht dat de doden geen hoofd hadden en dat ze daarom de pompoenen gebruikten als hoofd. Andere stammen dachten dat als ze pompoenen gingen uithollen en deze bij de poorten zetten de geesten niet in hun huis binnen konden dringen. Dat dachten ze omdat de geesten zich ophielden in de schaduwen.

Heksen 🧙‍♀️

De reden dat er met Halloween zoveel heksen zijn is omdat de heks na Samhain de heerschappij overnemen. Ze komt tijdens het feest naar buiten met een staf die met elke klap de grond het meer doet bevriezen. Zij heerst over het land tot dat de winter voorbij is. Eigenlijk vervloekt ze het grond tot dat het warmer weer wordt. Tegenwoordig gebruiken mensen haar nog steeds bij rituelen.

De tijd van nu

Tegenwoordig wordt er overal op de wereld Halloween groot gevierd ook hier in Nederland. Elk jaar organiseert het pretpark Walibi fright night weekenden. Hier komen alle Halloween griezels tot leven en herdenk je samen met je vrienden de dag van de doden. (Allerheiligen)

Ons assortiment

Wij hebben een heleboel verschillende bedeltjes op de website staan. We verkopen onder andere heksen, pompoenen en piraten bedeltjes. Daarnaast hebben we natuurlijk nog veel meer soorten bedels in verschillende maten en kleuren. Als u helemaal fan bent van Halloween zijn deze bedeltjes perfect voor u en kunt u een griezelig sieraad maken. 

Geschreven door Jorieke Tiggelaar Stagiaire International Business Studies

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss