IJsblauwe armbanden set

Deze periode rond kerst en sinterklaas staat voor mij voor knusse gezelligheid. Dat gevoel gaf me inspiratie voor dit setje. Hieronder laat ik je zien hoe:

Voor deze armband heb ik materialen van ’t Kralenstulpje gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van de materialen en gelijk een link naar de juiste pagina.

Materialenoverzicht

Leren armband:

Armbanden elastiek

(Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met *)

Leren armband

Rijg de kralen aan de kettelstift. Gebruik een tang om het einde te vormen tot een ringetje en af te knippen. Haal vervolgens een stuk leren veter van 15 a 20mm door de ringetjes. Wind de veters om het leer. Zorg ervoor dat het goed strak om het leer wordt gewikkeld. Sluit af door het eind van de veter twee keer onder de wikkeling door te halen. Knip de uiteinden af. Met een druppeltje lijm kun je dit extra vastigheid geven.

Knip de leren band op maat en bevestig de eindkapjes. Wees niet te zuinig met lijm, maar te veel maakt het geheel ook niet mooier. Bevestig de ringetjes en het slotje aan de eindkapjes.

Elastieken armbandjes

Rijg de kralen op het elastieken draad. ik heb gekozen voor twee armbandjes in twee patronen. De meer basic armband volgt het volgende patroon:

3 acryl kralen/ verzilverde kraal/ Sodalite kraal/ verzilverde kraal

De andere armband heb ik gemaakt met iets meer bling:

3 acryl kralen gescheiden door 2 spacer kralen/ verzilverde kraal/ Sodalite kraal/ verzilverde kraal

Rijg de kralen tot de juiste maat bereikt is. Knoop het elastiek en knip het af. Smeer een druppeltje lijm op de knoop voor extra stevigheid en verstop de knoop in een kraal.

Geef het geheel tijd om goed uit te harden.

Variatietip: op de site van ’t Kralenstulpje zijn de acryl kralen in verschillende mooie herfstkleuren, zoals deze paarse, deze oker gele of deze terra cotta te verkrijgen. Met welke kleur ga jij aan de gang?

Geschreven en gemaakt door Rebecca de Man

© 2009 - 2021 kralenstulpje.nl | sitemap | rss