Telefoonkoord van kralen

De telefoon, we hebben hem (bijna) allemaal altijd bij de hand. Maak je telefoon persoonlijker met een leuk telefoonkoord eraan. Dit kun je in verschillende lengtes doen. Lang genoeg voor een ketting. Als je hem nog wat langer maakt kun je hem zelfs als een tasje om doen. Ik heb gekozen voor een kortere variant. Als je de telefoon even niet gebruikt kun je hem om de pols hangen. Tijdens het appen kun je een hand door het koord doen. Kans dat jouw telefoon valt is zo ook een stuk kleiner.

Deze kralen en materialen zijn gebruikt:

Aan de slag met kralen en makramédraad

 

Om te beginnen neem je een stuk van het macramé koord. Ongeveer 50 cm is hier voldoende. Pak het koord dubbel en maak een lus van 5/6 cm. (met deze lus maak je het koord vast aan de telefoon). Dan begin je met de kralen op te rijgen. Ik heb voor wat neutrale kleuren gekozen, maar je kunt het zo bont maken als jezelf wilt. Ik heb links en rechts hetzelfde geregen, maar ook dat hoeft natuurlijk niet. Na ongeveer 15cm rijgen aan beide kanten maak je een stevige knoop in het koord. De knoop werk je zo goed mogelijk weg in de kralen. Hier bij de katsuki kralen omdat het rijggat van deze kralen het grootst is.

Met de overgebleven materialen kun je makkelijk nog een koord maken. 

Veel plezier met het maken van jouw eigen telefoonkoord.

Groetjes Anjes Hermans 

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss