Corona en sieraden maken

Heeft u ooit wel eens geprobeerd om zelf sieraden te maken? Of ziet u er als een berg tegenop? Dat gepriegel met kralen…..

Mondkapjes ketting

Ik beloof het u, sieraden maken is extreem makkelijk! Als u de kettel techniek beheerst heeft u al oneindig veel mogelijkheden en kralen rijgen kan iedereen! Mits uw handen en uw gezondheid dit toelaten natuurlijk.

Workshops sieraden maken

Door de Corona liggen alle workshops van ‘t Kralenstulpje al meer dan een jaar helemaal stil. Ontzettend jammer en we hebben nog geen idee wanneer we dit weer kunnen doen. Om goed uitleg te kunnen geven moeten we soms vlak bij iemand staan en dat is nu helaas niet mogelijk. Ook mogen er nu nog maar twee mensen bij iemand thuis komen. We missen het heel erg om creatief bezig te kunnen zijn met groepen. Maar alles komt weer goed, we moeten alleen nog even geduld hebben.

Ik heb een paar jaar geleden eens een workshop “zelf armbanden maken” gegeven bij een zorgboerderij bij zwakbegaafde kinderen.

Armbandjes maken

Maar het bleef niet alleen bij armbanden maken, de kinderen hadden al snel het kralenvirus onder de leden en al snel werden er sleutelhangers en tashangers gemaakt met bedeltjes, oorbellen en halskettingen en zelfs een leuke broche! ’t Kralenstulpje is een kralenwinkel online heeft een hele grote voorraad waardoor we ook een groothandel in kralen zijn. De particulieren klant kan ook met korting bij ons inkopen en we verzenden gratis vanaf een bepaald bedrag.  Aangezien we meer dan 25.000 onderdelen op voorraad hebben liggen kunnen we hele betaalbare kralen en onderdelen leveren van zeer goede kwaliteit.

Zo hebben we materialen van DQ kwaliteit (Designers Quality) of TQ materialen (Top Quality) sieraden onderdelen van RVS (stainless steel oftewel roestvrij staal) of van Tibetaans zilver, de basis kwaliteit voor een hele zachte prijs.

zelfgemaakte sieraden maken

Zwakbegaafde kinderen, persoonlijk zeg ik liever “anders begaafde” kinderen nemen vaak geen blad voor de mond en zijn super eerlijk!

De zorgboerderij waar ik kwam had al vaker kralen en onderdelen om sieraden te maken bij ons aangeschaft en zo hadden ze al een mooie verzameling aan onderdelen in sorteerdozen liggen. Ook deed ik iedere keer bij een bestelling wat extra kralen en onderdelen, gewoon omdat ik dat leuk vind om te doen. Zo zag ik ook nog aan aantal gouden oorringen aan een sieradendisplay hangen (ook wel creolen genoemd) waar ik ook meteen weer leuke ideetjes bij kreeg!

Er was één meisje dat overduidelijk geen zin had om zich bij de groep te voegen en om iets te proberen. “Dat lukt me niet en dat kan ik niet, dus ik vind het niet leuk” Boos liep ze naar buiten. Na ongeveer een minuutje of 10 (iedereen zat nog aan de koffie, thee of fris) ben ik even naar buiten gelopen om met haar te praten. Niets is natuurlijk verplicht bij een workshop en alles wat creatief met kralen is, mag!

 

Ik liet haar een paar voorbeeldjes zien van leuke sleutelhangers met gekleurde kwastjes, kauri schelpjes, veertjes en Kashmiri kralen, ook wel Bohemian kralen genoemd, dit zijn prachtig bewerkte kralen van Fimo klei. Ze zijn vaak afgewerkt met glittertjes en bling bling, daar wordt het een heel schattig en lief kraaltje van en door er alleen al naar te kijken word ik altijd erg vrolijk!

Dit werkte aanstekelijk, want ik had de aandacht van het meisje, laten we haar Annabel noemen, haar ogen begonnen te glimmen en er verscheen een lach op haar gezicht. “Krijg ik ook zo’n hanger?” vroeg ze aan me. Waarop ik aangaf, jij krijgt er zoveel als dat jij binnen twee uur zelf kunt maken!

“Maar dat kan ik niet!” riep ze weer. Ik zei tegen haar, wedden dat jij dit wel kan? Als jij dit wel kan krijg jij een extra workshoppakketje mee naar huis als cadeautje en als jij dat niet kan dan blijf ik net zo lang totdat jij het wel kunt! Deal?”

Ze ging mee naar binnen en ze kwam bij ons aan tafel zitten. De tafel lag helemaal vol met slotjes, jump ringetjes, zoetwaterparels, edelsteen kralen, acryl kralen, houten kralen, glaskralen met metalenkralen met een groot gat, er lag rijgdraad, suede veter, kalotjes, knijpkralen, tangensetjes en kralenborden en nog een hele grote bak met sloopsieraden.

Verrassingspakket met kralen

Ik zag dat er heel veel materialen bij zaten welke afkomstig aren uit onze verrassingspakketten. En daarbij kwam nog de materialen welke ik zelf nog allemaal had meegenomen, de keuze was reuze!

Ik ben begonnen om haar te leren hoe je een oogje maakt! Dit hebben we telkens herhaald totdat ze het zelf helemaal mooi kon doen. De basis voor het kettelen was gelegd! Ze kon nu zelf een kraaltje rijgen aan een kettelstift of nietstift, afknippen en een oogje maken. Ik heb haar geleerd hoe ze een jump ringetje open en dicht kan buigen, van voren naar achteren en hiermee is ze aan de slag gegaan. Ik heb haar een basis sleutelhanger gegeven waar ze dus alles aan kon kettelen wat ze maar wilde en dan onderaan een leuke bedel, veer of een leuke kraal. Ik zag dat ze er echt plezier in begon te krijgen! Op een gegeven moment had ze haar 1e werkstukje klaar en wat was ze trots!! Ze liep er meteen maar naar buiten om te laten zien aan één van de begeleider en dit geloof je niet, deze begeleider heeft hem meteen van haar gekocht!!

Zelfgemaakte telefoonhanger

Dat was nog eens een bekroning op haar werk!! De tashanger was zo leuk geworden dat iemand hem van haar wilde kopen! En er was nog tijd genoeg over om er nog meer sleutelhangers of tashangers  te maken en ik had haar natuurlijk een extra sieradenpakketje beloofd om later nog eens mee aan de slag te gaan.

Maar ze wilde nog graag zelf oorbellen maken, ook met dezelfde techniek, dus in een mum van tijd had ze leuke kralen geketteld aan twee oorbellenhaakjes met een leuke bedel eraan van een veertje, leuk in de Bohemian hippie style! Deze oorbellen maakte ze vast aan een leuk sieradenkaartje, want als ze er liggen kun je ze ook gebruiken!

De hele groep was inmiddels leuk bezig en allemaal hadden ze een eigen idee van sieraden maken. Er was iemand bezig met een enkelbandje en er waren kinderen bezig om cabochons in settings te plakken voor aan een ballchain ketting. Deze hebben we in verschillende kleuren, goud, zilver, platinum, roodkoper, geel koper, gunmetal en rose gold. Heel veel metalen kralen, bedeltjes  en onderdelen zijn in deze kleuren verkrijgbaar. Er was een jongen bezig met Jasseron ketting.

Hij maakte daar met een jumpringetje allemaal dieren bedeltjes aan! De dieren die voorkwamen op de zorgboerderij, waaronder hondenbedeltjes, kattenbedeltjes en paardenbedeltjes. Ook loopt er een koe, dus koeienbedeltjes hebben we gelukkig ook bij ’t Kralenstulpje. Verder kregen zelfs de vissen uit de vijver een leuk plekje aan dit collier.

Verder maakte iemand schelpjes aan een elastisch draad, een stukje elastiek heeft als voordeel dat je er gemakkelijk een knoopje in kan leggen. Vergeet dan niet om een druppeltje sieradenlijm op het knoopje te doen.

Het is zo geweldig om te zien hoe ieder kind zijn eigen fantasie en creativiteit zo goed kon benutten en het was verwonderlijk om te zien hoeveel leuke zelfgemaakte sieraden er werden gemaakt! En Annabel bleef maar lachen want ze was inmiddels aan haar 4e sieraad begonnen! Zo fijn om te zien dat er zoveel gelukkige en blije gezichtjes te zien waren tijdens deze workshop. Want zelf sieraden maken geeft heel veel voldoening! Je maakt iets voor jezelf of voor een ander, je creëert iets en je legt er een persoonlijk stukje van jezelf in! Maar pas wel op! Sieraden maken kan heel verslavend werken!!

Er kwamen hele veel leuke zelfgemaakte armbandjes met letterkralen en smiley’s kralen! Ik krijg daar zelfs nog steeds een happy face van! Ook de kinderkralen de Millefiore kralen en de houtenkralen werden veel gebruikt.

Armbandjes met letterkralen

De twee uur workshop liep zoals altijd toch weer uit, maar het was zo gezellig en het gaf ons zo’n voldaan gevoel!

Hier doen we het voor!!

Esther de Jonge

 

Terug naar de blogspagina

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss