Sorteer op

Dreamcatcher dromenvanger Bedels en Hangers

Prachtige dreamcatcher hangers, leuk om te verwerken met metalen veren, echte veertjes, kralen etc. Ze zijn bij ons goedkoper dan bij de groothandel!

dromenvanger Bedels

Dromenvanger bedels worden vaak symbolisch gebruikt in sieraden of hangers. Ze zouden onze boze dromen vangen, zodat we heerlijk slapen zonder nachtmerries!

Dromenvanger bedeltjes en Indianen

De oude indianen maakten al dromenvangers met veertjes en kraaltjes en ze hingen deze dromenvangers boven hun slaapplaats. Wij maken er ook sieraden van. Het voordeel hiervan is, dat je ze altijd bij je hebt, waar je ook gaat slapen!

Kettingen en oorbellen met veertkes, kraaltjes en dromenvanger bedeltjes.

U maakt heel eenvoudig leuke kettingen met dromenvanger bedeltjes, veertjes en kraaltjes of u maakt er super leuke oorbellen van! Of wat dacht u van een leuke sleutelhanger met een dromenvanger bedeltje of maak een toffe tashanger met kaarltjes, veertjes en dromenvangerbedels!

Achtergrond dromenvanger

Geschreven door Jorieke Tiggelaar

De dromenvanger wordt gezien als een legende hij zou ons moeten beschermen tegen nachtmerries. Hij zou juist leuke en avontuurlijke dromen moeten oproepen. De dromenvanger komt uit de Indiaanse cultuur.

De dromenvanger is een hand gemaakt product. Hij moest door een speciaal ritueel heen. Anders zou hij volgens de gelovigen niet werken zoals het moest.

Het cultuur waar de dromenvanger weg komt gelooft dat dit de communicatie was tussen de goden en hun voorouders. Ze geloofde dat dit voornamelijk tijdens de dromen gebeurde. Ze geloofde dat de leuke avontuurlijke dromen door de goede geesten kwamen. De nachtmerries zouden volgens hun bij de boze geesten wegkomen.

De dromenvanger werkt als volgt: Hij moet boven het bed hangen waar de bewoner slaapt. Daarnaast vangt hij alle dromen op van de mensen en zou hij de goede en kwade dromen van elkaar onderscheiden. Ze zoeken hiernaar naar hun doel en dat is de mens. De leuke droom zou de vanger verlaten door de veren heen naar beneden. Hij wordt ook wel de bewaker van de nacht genoemd, omdat hij ervoor zorgt de slapende persoon een fijne nachtrust heeft. Dit is ook een van de reden waarom mensen dit als cadeau geven wanneer er een geboorte is.

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss