Sleutelhangers zelf maken

Ik wilde weer eens wat anders proberen: sleutelhangers. Met materialen van ’t Kralenstulpje maakte ik deze nog ietwat zomerse sleutelhangers. Uiteindelijk heb ik 3 varianten gemaakt. Ik ben blij met mijn eerste poging. Wat vinden jullie?

Materialenoverzicht om zelf een sleutelhanger te maken

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(*Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met )

Sleutelhangers met Bohemian bedels

Voor de eerste sleutelhanger heb ik verschillende bohemian bedels gebruikt. deze heb ik aan macramedraad geknoopt en op verschillende lengtes afgeknipt. Om de elementen mooi af te werken heb ik aan alle draden een zilveren kraal geregen. In totaal heb ik zeven elementen gemaakt. Deze pak je bij elkaar in een bosje. Doe een flinke druppel lijm in eindkapje en bevestig het bosje elementen. Laat goed drogen. Bevestig als laatste het eindkapje met een grotere buigring aan de sleutelhanger. Door deze buigring langs elkaar te buigen, geef je hem wat meer stevigheid mee.

Sleutelhangers met rocailles

Voor de tweede sleutelhanger heb ik rocailles aan het macramedraad geregen. In totaal 16 elementen (vier van elke kleur) met 5 kralen per draad. Deze heb ik geborgd met een knoopje. Een druppel lijm zorgt ervoor dat de knoop er niet meer uitglijdt. Doe een flinke druppel lijm in het eindkapje en druk het bosje macramedraad daar goed in. Geef ruim de tijd om te drogen. Bevestig het eindkapje weer met een ruime buigring aan de sleutelhanger.

Voor de laatste sleutelhanger ben ik voor simpel gegaan. Van alle drie de kleuren suede heb ik twee stukjes afgeknipt. Deze bevestig je met een flinke druppel lijm in het eindkapje. Laat deze weer geod drogen en bevestig met een buigring aan de sleutelhanger.

Veel plezier met maken!

Geschreven en gemaakt door: Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss