Sorteer op
Sorteer op

Cloisonne kralen 

Cloisonné kralen zijn met de hand gemaakte kralen bestaande uit 4 verschillende lagen. Het maken van Cloisonne kralen is een vak apart en een kunstwerk op zich! De oorspronklijke kralen komen uit China en werden gemaakt van koper, hier worden kleine koperen draadjes op gesoldeerd. Ook nu zijn ze van Brass gemaakt, messing metaal, geel koper.

Handgemaakte kralen

Het proces kan per kraal vele uren duren, aanbrengen van een laagje, laten drogen etc. Het is een zeer bewerkelijk en intensief arbeidsproces. Elke kraal wordt afgewerkt met een emaille kleurlaag en iedere kraal is dus uniek in zijn soort!

Unieke kralen met emaille

Er worden unieke vormen en patroontjes gesoldeerd van draden op de cloisonne kralen, hieroverheen wordt kleur aangebracht in de vorm van emaille. Hierna gaat de kraal weer de oven in, dit proces wordt meerdere keren herhaald en kan per kraal wel zo'n 4 uur duren! De kleuren blijven hierdoor kleurvast. Doordat de kralen handgemaakt zijn kunnen de vormen, kleuren en de afmetingen een klein beetje afwijken. 

Onderstaande tekst is geschreven door Jorieke Tiggelaar Stagiaire International Business Studies

De cloisonne kralen zijn prachtige handgemaakte kralen die heel makkelijk zijn te gebruiken. We hebben ze in verschillende kleuren dit maakt het makkelijk te combineren met kledingstukken. Het is natuurlijk ook makkelijk voor u zelf dat er meer keuze is. Het is ook niet zo dat het kleuren assortiment zo groot is dat een keuze maken te moeilijk is.

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om de kralen mix te gebruiken in de twaalf en veertien millimeter. De reden hiervoor is, omdat ik het zelf heel erg leuk vind om diverse kleuren te gebruiken en in verschillende maten. Dit is zodat het niet een eentonig sieraad is. Dit is echter niet handig om te combineren met bepaalde kledingstukken en gelegenheden, maar het is toch heel erg leuk om iets anders te dragen. Ook vind ik het heel er leuk om sieraden met de kleinste maat oorbelletjes te maken. de reden dat ik hier niet de kleuren mix voor gebruik is, omdat het dan te druk kan worden, vaak worden voor oorbellen 2 tot 3 kleuren gebruikt. Vooral de 2 kleuren die bij elkaar passen, zoals donker roze met baby roze en dan een goud bedeltje.

Op deze manier houd ik het simpel en past dit bij de meeste kledingstukken. Voor chique events draag ik gouden oorbellen bij een zwart chique jurkje. Het jurkje versterkt weer de kleur van de oorbellen en anders om werkt dat hetzelfde. Als u een sieraad gaat maken met deze kralen denk dan goed na over de kleuren combinatie en wanneer u de sieraden wilt dragen. De blauwe kleur valt ook heel mooi en makkelijk te combineren met van allerlei kleuren. Als u dit wilt maken voor iemand dan kunt u nadenken wat ze vaak draagt en welke kleur ogen ze heeft. op deze manier combineert u de kleur waar een meisje altijd rekening mee zou houden.

Dit is, omdat er wordt nadacht waar komt mijn oog kleur goed in uit en vooral als ze ergens speciaal heen gaat. Ik hoop u inspiratie te hebben kunnen geven en dat u meer idee heeft wat u met deze sieraden kunt doen. Daarnaast wens ik u heel veel plezier met het maken van uw eigen sieraad en het dragen ervan.

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss