Sorteer op
Sorteer op

Rozenkransen kopen of rozenkansen zelf maken?

Via deze pagina ga ik uw iets meer vertellen over de rozenkransen kettingen. Een rozenkrans wordt gebruikt om te bidden. Hij heeft dus al een hele geschiedenis en wordt al een tijdje door verschillende religies gebruikt.

De rozenkrans is rond de tijd van de middeleeuwen het symbool van de bruid geworden. De kerk heeft een testament laten maken toen de tijd. Er stond in dat Maria de bruid van Christus genoemd werd. Op deze manier kan Maria een rozenkrans dragen in de kerk. Vaak werd deze ketting gebruikt in de Rooms-katholieke kerk. Hij werd geassocieerd met de Heilige Dominicus, alleen kon dit echter niet aangetoond worden.

Kruis symbool in Rozenkrans

Als u wilt bidden met de rozenkrans dan kunt er voor kiezen om in één keer de hele ketting te bidden of om vier keer te bidden dan heeft u de hele ketting gehad. Het werkt als volgt, bij iedere tiende kraal biecht u een geheim op. Op deze manier vraag je God om vergeving en wordt het geheim gezien als een mysterie. Door zoveel geheimen op te biechten wordt het een soort samenvatting van iemands leven. Echter, is het niet verplicht om uw geheimen op te biechten. Één rondje om duurt ongeveer 20 minuten als u hem helemaal wilt rond bidden dan duurt het ongeveer iets meer als een uurtje.

Hoe werd een rozenkrans vroeger gemaakt?

Een rozenkrans is gemaakt door het volk, zij boorden uit botmateriaal kralen voor de ketting. Het botmateriaal wat ze gebruikten was vaak afkomstig van een varken of een koeien. Mensen toen der tijd hadden dit vaak in hun huis liggen. Dit was, omdat dit bij hun manier van leven hoorde toen der tijd. Tegenwoordig maken we ze van kettelstiften en kralen. Dit zijn vaak houten kralen maar ook kralen van edelsteen of kralen van glas worden hiervoor gebruikt. Je rijgt ze aan korte kettelstiftjes en maakt deze door een oogje te maken aan elkaar vast. Verder maak je er met een buigringetje een labeltje en een kruis bedel aan vast. Voor het midden van de ketting gebruikt een een verbindingsstuk met 3 oogjes.

Ik hoop dat u het leuk vond om op deze manier te lezen over de rozenkransen. Daarnaast hoop ik ook dat de informatie over de rozenkrans duidelijk was om te begrijpen. Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of hoe u die het beste kunt gebruiken tijdens het bidden neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Dan helpen wij u graag verder en proberen wij u zo goed moeilijk te helpen. Voor nu wens ik u veel plezier met de rozenkransen.

Groetjes Jorieke, stagiaire International Business Studies

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss