Sorteer op

Rozenkransen kopen of zelf maken?

Op deze pagina vertel ik u graag meer over rozenkransen. Een rozenkrans is niet alleen een middel om te bidden, maar ook een symbool met een rijke geschiedenis, geworteld in diverse religies.

Vanaf de middeleeuwen werd de rozenkrans een symbool voor de bruid. Volgens tradities werd Maria, beschouwd als de bruid van Christus, vaak afgebeeld met een rozenkrans. Deze kettingen werden voornamelijk gebruikt in de Rooms-katholieke kerk en worden soms geassocieerd met de Heilige Dominicus.

Het kruissymbool in de Rozenkrans

Bij het bidden met een rozenkrans kunt u kiezen om de hele ketting in één keer te bidden of in vier delen. Traditioneel biecht men bij elke tiende kraal een geheim op, als een manier van vergeving vragen. Het is echter geen verplichting om persoonlijke geheimen op te biechten. Een volledige ronde duurt ongeveer 20 minuten; de gehele rozenkrans bidden neemt iets meer dan een uur in beslag.

Hoe werd een rozenkrans vroeger gemaakt?

Vroeger maakte men rozenkransen uit botmateriaal, veelal afkomstig van varkens of koeien. Tegenwoordig gebruiken we kettelstiften en kralen om rozenkransen te maken. U kunt kiezen uit houten kralen, edelsteen kralen of glaskralen, die aan korte kettelstiftjes worden geregen en met een oogje aan elkaar bevestigd. Een labeltje en een kruisbedel worden met een buigringetje toegevoegd. Voor het middenstuk gebruikt u een verbindingsstuk met drie oogjes.

Bij 't Kralenstulpje bieden wij u een uitgebreide collectie aan materialen voor het zelf maken van rozenkransen. Of u nu kiest voor kleine kraaltjes of voor de meer uitgesproken edelsteen kralen, wij hebben alles in huis om uw zelf gemaakte sieraden uniek te maken. Al onze producten zijn op voorraad en we garanderen een veilige en betrouwbare aankoopervaring, ondersteund door het WebwinkelKeur keurmerk.

Ik hoop dat deze informatie u helpt bij het begrijpen en waarderen van de rozenkrans. Heeft u vragen over het gebruik van de rozenkrans tijdens het bidden of over het zelf maken ervan? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij staan klaar om u zo goed mogelijk te helpen. Veel plezier met uw rozenkransen!

Groetjes,

Jorieke, stagiaire International Business Studies bij 't Kralenstulpje

 

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss