Sorteer op

Masker bedeltjes

Hier vind je allemaal leuke bedels van maskers, leuk voor carnaval of een gemaskerd bal!

Op deze pagina gaat u lezen over de masker bedeltjes. Tegenwoordig worden er gemaskerde gala’s gegeven en hoe is het dan als u een de perfecte sieraad om heeft. Het gene wat het nog leuker maakt is dat u deze sieraden zelf kunt maken samen met de gene waar u mee heen gaat. Ook is het leuk om zulke sieraden te dragen tijdens een feestje of een chique bal. Later in de pagina gaat u lezen over ons assortiment.

De geschiedenis van het masker

De masker komen oorspronkelijk weg uit Venetië en sinds 1296 werden ze ook gedragen. De reden waarom de mensheid dit ging dragen is echter onduidelijk. Het bijzondere is dat Venetië nog tot de dag van vandaag de stad van de maskers is. Het was normaal om maskers over dag te dragen en tijdens feestjes helemaal.

Er zijn meerdere betekenissen voor een masker. Mensen zelf kunnen ook een masker dragen om hun gevoelens niet te laten zien aan andere mensen. U kunt ook voor deze reden of betekenis zo’n bedeltje dragen. Daarnaast draagt de bevolking in Mexico ook masker als ze de doden herdenken. Op deze manier betekent voor iedereen een masker weer iets anders.

De symbolische betekenis van een masker heeft te maken met hoe men hem associeert. Bij een groep mensen of bij een society is het gebruik van een masker dragen een ritueel. Echter, gebruiken ze hem dan ook vaak om hun ware gevoelens voor zich te houden zodat hun identiteit niet zo snel herkent wordt door andere mensen. Het ritueel kan ook te maken hebben met sterfte, het huwelijk, toneel en een feest.

Afrikaanse masker bedels

Over de hele wereld worden er masker gedragen en zelf gemaakt. De eerste Europeanen die de Afrikaanse masker zagen vonden hem heel erg lelijk. Echter, kregen ze later er begrip voor en hadden ze respect voor de vakmensen die ze gemaakt hadden. Ze zijn uiteindelijk allemaal verzameld en hangen nu in een museum.

Ons assortiment masker bedeltjes

Zoals u gezien heeft hebben wij een diversiteit in de masker bedeltjes. We hebben verschillende soorten masker bedeltjes die vaak worden gebruikt bij gala’s. Daarnaast hebben we ook traditionele masker. Dat zijn de masker die in Venetië en Afrika onder andere worden gedragen.

Ik hoop dat u door het lezen van deze pagina inspiratie heeft gekregen voor het maken van uw sieraad. Daarnaast wens ik u veel plezier met het maken ervan.

 

Geschreven door Jorieke Tiggelaar Stagiaire International Business Studies

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss