Koningsdag ~ Holland ~ kralen en onderdelen om sieraden te maken

Hier vindt u alles om uw Koningsdag tot een succes te maken: leuke linten, bedels en nog veel meer!

Een echte Nederlandse traditie is om samen Koningsdag en -nacht te vieren. Voor studenten zijn er dan allerlei feesten en festivals door heel Nederland. Zelf vind ik het heel leuk om samen met vrienden Koningsnacht en -dag te vieren in mijn stad Groningen. Dit omdat ik overal in Nederland vrienden heb wonen en het toch wel gebleken is dat het in Groningen vaak gezelliger is onder de studenten.

Koningsnacht vindt de avond vóór Koningsdag plaats. Op Koningsdag zelf gaan we vaak naar allerlei markten en tegen het eind van de middag vieren we samen dat de koning jarig is.

Zelf sieraden maken voor Koningsdag

We hebben ons weleens afgevraagd wat het eigenlijk allemaal inhoudt. Koningsdag betekent dat je samen met heel Nederland oranje kleren aantrekt en er een gezellige dag van maakt. Doe er een paar leuke, vrolijke, zelfgemaakte oranje armbanden bij en het feest is compleet! De koning bezoekt elk jaar een andere stad in Nederland om daar zijn verjaardag te vieren. Elk jaar is het dan ook een hele gebeurtenis om allerlei leuke evenementen te organiseren in die stad.

De reden dat iedereen massaal oranje draagt, is omdat het Koningshuis de naam 'Huis van Oranje' draagt. Dit is dan ook de nationale kleur van Nederland. Alleen op Koningsdag is het gebruikelijk om zonder vergunning spullen te verkopen op markten, en dit trekt een massa mensen aan. Vaak wordt er op deze vrijmarkten ook live muziek gespeeld en zijn er voor de jongere generatie spelletjes te doen. Een andere traditie die bij deze nationale feestdag hoort, is de oranjebitter. Dit is een oranje likeur die uit het verre verleden van het Koningshuis stamt.

Koningsdag werd voor het eerst gevierd rond het jaar 1900, toen heette het Prinsessendag. Destijds had de politiek bedacht dat Nederland er een feestdag bij moest hebben. Het standpunt achter deze feestdag is dat iedereen, ongeacht uit welk land je komt of welk geloof je hebt, zich echt Nederlands kan voelen. Eerst ging het volk langs het Koningshuis om daar bloemen en cadeaus te brengen. Beatrix vond dat dit veranderd moest worden en heeft toen besloten dat zij zelf langs de mensen zou gaan. Door de jaren heen is er van alles veranderd, ook de naam van de nationale feestdag is een aantal keer gewijzigd. Dit komt natuurlijk omdat er na zoveel jaren een nieuwe koning of koningin aantreedt.

Groetjes, Jorieke, stagiaire International Business Studies

Koningsdag bij 't Kralenstulpje

Koningsdag is een prachtige gelegenheid om samen te komen, te genieten van festiviteiten en om ons mooie Nederland in het zonnetje te zetten. Bij 't Kralenstulpje weten we hoe bijzonder deze dag is en hoe zelf gemaakte sieraden kunnen bijdragen aan uw feestvreugde. Uw outfit compleet maken met een zelfgemaakt sieraad geeft niet alleen een persoonlijke touch, maar het is ook een heerlijke manier om creatief bezig te zijn.

In Scheemda, waar ons hart klopt voor kralen en sieraden onderdelen, hebben we alles in huis om uw Koningsdag nog stralender te maken. Of u nu glinsterende glaskralen zoekt, fijne kleine kraaltjes of de natuurlijke schoonheid van edelsteen kralen wenst, bij ons vindt u precies wat u nodig heeft. En met onze bedels en bedeltjes voegt u gemakkelijk een koninklijk tintje toe aan uw zelf gemaakte sieraden.

Het maken van armbandjes, kettingen of oorbellen voor Koningsdag is niet alleen leuk, maar ook betekenisvol. Het laat zien dat u aandacht en liefde in iets unieks stopt. Daarom nodigen wij u uit om onze collectie te bekijken en de perfecte kralen, bedeltjes en sieraden onderdelen te vinden voor uw project. Met 't Kralenstulpje aan uw zijde wordt zelf sieraden maken een feestelijke bezigheid die u niet wilt missen.

Dus, terwijl Koningsdag Holland nadert en de voorbereidingen in volle gang zijn, waarom zou u niet een moment nemen om te bedenken hoe u met zelf gemaakte sieraden uw liefde voor deze dag kunt uitdrukken? Wij bij 't Kralenstulpje zijn hier om u te helpen met alle materialen die u nodig heeft. Bekijk onze collectie en laat u inspireren door de mogelijkheden die zelf sieraden maken biedt.

Met 't Kralenstulpje aan uw zijde wordt deze Koningsdag niet alleen een feest van oranje, maar ook een viering van uw creativiteit en persoonlijke stijl. Laten we samen deze bijzondere dag nog mooier maken met zelf gemaakte sieraden. U bent altijd welkom om onze collectie te bekijken en de perfecte materialen te vinden voor uw Koningsdag sieraden. Laten we er samen een onvergetelijke dag van maken!

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss