Koningsdag ~ Holland ~ kralen en onderdelen om sieraden te maken

Hier vindt u alles om uw koningsdag tot een succes te maken, leuke linten bedels en nog veel meer!

Een echte Nederlandse traditie is om samen Koningsdag en nacht te vieren. Voor studenten zijn er dan allemaal feesten en festivals door heel Nederland heen. Zelf vind ik het heel leuk om samen met vrienden koningsnacht en dag te vieren bij mij in de stad Groningen. Dit is, omdat ik overal in Nederland vrienden heb wonen en het toch wel gebleken is dat het in Groningen vaak gezelliger is onder de studenten.

Koningsnacht vindt de avond voor Koningsdag plaats. Op Koningsdag zelf gaan we vaak is allemaal markten over en tegen eind van de middag gaan we weer met elkaar vieren dat de koning jarig is.

Zelf sieraden maken voor Koningsdag

We hebben ons toen wel eens afgevraagd, wat houdt het eigenlijk allemaal in. Koningsdag houdt in dat je samen met heel Nederland allemaal oranje kleren aantrekt en er een gezellige dag van maakt. Doe er een paar leuke vrolijke zelfgemaakte oranje armbanden bij en het feest is compleet! De koning bezoekt elk jaar een andere stad in Nederland om daar zijn verjaardag te vieren. Elk jaar is het dan ook een hele gebeurtenis om allemaal leuke evenementen te organiseren in die stad.

De reden dat iedereen massaal oranje draagt, is, omdat het Koningshuis de naam: Huis van Oranje draagt. Dit is dan ook de nationale kleur van Holland. Alleen op Koningsdag is het gebruikelijk om zonder een vergunning spullen te verkopen op markten en dit trekt een massa aan mensen aan. Vaak worden er op deze vrijmarkten ook live muziek gemaakt en zijn er voor de jongeren generatie spelletjes te doen. Een andere traditie die bij deze nationale feestdag hoort, is de oranjebitter. Dit is een oranje liquor die uit het verre verleden van het Koningshuis komt.

Koningsdag werd voor het eerst gevierd rond het jaar 1900, toen heette het Prinsessendagen. Destijds had de politiek bedacht dat Nederland er een feestdag bij moest hebben. Het stampunt achter dit feestdag is, dat iedereen ongeacht uit welk land je komt of welk geloof je hebt dat men zich echt Nederlands kon voelen. Eerst ging het volk langs het Koningshuis om daar bloemen en cadeaus te brengen. Beatrix vond dat dit veranderd moest worden en heeft ze toen besloten dat ze zelf langs de mensen ging. Door de jaren is er van alles verandert, ook de naam van het nationale feestdag is een aantal keren veranderd. Dit komt natuurlijk, omdat er na zoveel aantal jaren de koning of koning aftreedt.

Groetjes Jorieke stagiaire International Business Studies

 

't Kralenstulpje

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss