Sorteer op

Christelijke bedels

't Kralenstulpje heeft een grote collectie christelijke bedels zoals kruisjes, biddende handen en andere religieuze bedels. Leuk om een bedelarmband, een rozenkrans of ander bijzonder sieraad van te maken waarmee u uw geloof uitdraagt, voor uzelf of om cadeau te geven.

Sieraad voor jezelf met Christelijke betekenis

Soms is er de behoefte om op een subtiele manier uw geloof uit te dragen, om te laten zien waar u voor staat. Dat wilt u het liefst zo persoonlijk mogelijk doen en dat kan door het maken van uw eigen sieraad met een christelijke boodschap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ketting met een betekenisvolle hanger, een armband met christelijke bedels of een rozenkrans.

Rozenkrans zelf maken

We hebben hele leuke verdelers met Maria en leuke labeltjes met Jezus en Maria om hier een rozenkrans van te maken. Ook hebben we een ruime keuze in verdelers of tussenzetsels met 3 oogjes om zo uw rozenkrans te verdelen. Met onze grote collectie kleine kraaltjes maakt u in een handomdraai de mooiste rozenkrans.

Sieraad als cadeau

Een christelijk sieraad met een gedachte kunt u natuurlijk het hele jaar cadeau geven aan een dierbare. Dit is een blijvende herinnering en als u dit geeft met een persoonlijke wens is dit een bijzonder en uniek cadeau. Een sieraad met een christelijke bedel geeft geloof, hoop of liefde en kan troost bieden.

Denk ook vooral aan extra bijzondere momenten zoals communie, doop of belijdenis. Het geven van een christelijk sieraad is perfect als herinnering aan zo’n mooie dag. Kijk eens bij onze uiteenlopende religieuze hangertjes en christelijke bedels met symboliek. Combineer dit met een wens, een speciaal woord of een bijbeltekst die veel voor u betekent of voor degene aan wie u het christelijke sieraad cadeau geeft. Een bijzonder cadeau en een blijvende herinnering.

Symboliek in christelijke sieraden

Wanneer u op zoek bent naar christelijke sieraden voor uzelf of om cadeau te doen, wilt u uiteraard ook graag weten wat de symbolen van de christelijke bedels precies betekenen. Soms zijn ze al duidelijk zonder dat u zich er verder in hoeft te verdiepen, soms is het interessant uit te zoeken waar die christelijke bedel nu precies voor staat. Kijk eens op internet, er is veel informatie over te vinden. Hieronder een paar veel voorkomende christelijke bedels.

  • Het kruis

Dit is een belangrijk symbool in het christendom en heeft veel betekenissen.

- Als herinnering aan de kruisiging en opstanding

Het laat tegelijkertijd de verbinding van God naar de mensen zien door de verbinding in het midden

- Als symbool van verzoening

- Als symbool van bescherming

- Het kruis heeft ook een nieuwere betekenis met een mooie symboliek.

  De verticale streep staat voor het contact met de hemel en de aarde, de horizontale streep voor

  het contact met de mensen om u heen. Om welke reden u een kruis ook draagt, het is een

  mooi symbool voor harmonie en balans.

Een christelijke bedel met een kruisje wordt vaak als communiegeschenk aan jongens gegeven.

  • Het visje / Ichthus

Als u het visje als christelijke bedel in een sieraad of sleutelhanger verwerkt, wilt u daarmee vol trots laten zien dat u een christen bent.

Ichthus is een oudgrieks woord dat letterlijk vis betekent. Deze vis is in de Romeinse tijd ontstaan toen christenen lange tijd vervolgd werden als ze hun geloofsovertuiging openbaar maakten. De eerste christenen gebruikten het Ichthus-teken als geheim symbool om aan te geven dat ze christen waren. De niet-christenen herkenden dit niet als een specifiek christelijk symbool.

Ichthus is een acroniem, wat betekent dat iedere letter een afkorting van een grieks woord is, welke samen een zin vormen. De woorden vormen samen, vertaald in het nederlands, de zin: Jezus Christus, Gods zoon, Redder.

Kleuren in christelijke sieraden

In de sieraden kunt u kralen gebruiken waarbij u kleuren specifiek uitkiest op hun symbolische Christelijke betekenis. In de Bijbel wordt veel gesproken over kleuren.

In bijbelteksten vindt u veel kleuren terug en in psalmen uitgelegd. Sla de bijbel erop na of zoek hiervoor op internet als u een specifieke betekenis wilt geven aan een sieraad middels kleur.

Een aantal voorbeelden in het kort:

  • Rood

De belangrijkste kleur in de bijbel. Bloed van Jezus, vergeving en reiniging van zonde, bevrijding, liefde van Jezus.

  • Paars

Koningschap, overwinning, macht en autoriteit.

  • Geel

Gods heerlijkheid, vreugde, Jezus als licht van de wereld, blijdschap.

  • Blauw

Heilige Geest, levend water. Alles wat Jezus deed op aarde deed hij door de kracht van de Heilige Geest.

  • Groen

Nieuwheid van het leven, Groei en herstel

Overige bedels

Naast onze specifieke christelijke bedels vindt u in ons overige assortiment ook genoeg bedels die symbool staan voor geloof, hoop en liefde.

  • Een bedel van een hartje staat symbool voor liefde en genegenheid.
  • Een bedel van een duif is een symbool voor vrede en vrijheid. Ook wordt er vaak de Heilige Geest in gezien en daarmee Gods aanwezigheid. Dit hangertje wordt als christelijke bedel ook vaak bij de volwassendoop als cadeau gegeven.
  • Een bedel van een engel staat voor trooster, beschermer en helper, bijvoorbeeld in de vorm van een beschermengel. Daarom is dit ook een prachtige christelijke bedel om in een sieraad te verwerken die u geeft bij de communie.

Kijk hiervoor ook bij onze engelenhangers of maak zelf een engelenhanger.

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss