Leren armband met cabochon

Leren armband met cabochon

Ik heb het al eerder gezegd, leer is mijn lievelingsmateriaal. Het ziet er altijd mooi uit en het ‘leeft’. Deze keer maakte ik een leren armband met een cabochon. Hieronder laat ik je zien hoe:

Voor deze armband heb ik materialen van ’t Kralenstulpje gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van de materialen en gelijk een link naar de juiste pagina.

Wat ben je nodig om dit armbandje te maken?

Materialen Leren armband met cabochon

(Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met *)

Hoe maak je dit armbandje?

Om te beginnen meet je hoe lang de armband moet worden. Houd er rekening mee dat de sluiting, eindkapjes, ringen en slotje, ook meetellen in de lengte. Zelf knip ik het leer meestal wat te lang af. Liever aan het eind er nog een stukje af moeten knippen, dan dat de armband net te krap is.

Leren armband met cabochon zelf maken

Daarna maak je de leren bandjes vast aan het eerste eindkapje. Doe wat lijm op de leren bandjes. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig en geef dit de tijd om wat uit te harden.

Bevestig ondertussen de cabochon aan de slider. Schuif deze om de leren bandjes en doe het laatste eindkapje erop. Zelf doe ik dit kapje er eerst een keer zonder lijm op om de lengte te controleren.

Leren armband met cabochon de maat

Geef het geheel tijd om goed uit te harden.

Tip: met een verstelbare sluiting is het minder erg als je de lengte niet helemaal goed hebt ingeschat. Deze vind je ook op de site van ’t Kralenstulpje, zoals bijvoorbeeld deze:

Geschreven en gemaakt door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss