10 vragen aan Esther van 't Kralenstulpje

Scheemda, 24 februari 2020

10 vragen aan Esther van 't Kralenstulpje

1: Wie ben je? Vertel iets over jezelf, bijv: Naam leeftijd, werk, hobby’s etc.

Mijn naam is Esther de Jonge en ik wordt 10 april dit jaar alweer 50!

Mijn hobby is, hoe kan het ook anders, is sieraden maken en mijn eigen webwinkel in kralen onderdelen en toebehoren ’t Kralenstulpje.

De naam is door mijn moeder bedacht en aangezien ze is overleden zal ik deze naam altijd blijven koesteren.

2: Wat maak je zoal?

Ik maakte vroeger veel armbanden, kettingen en oorbellen. Ik moet nu eerlijk bekennen dat ik er niet altijd eer aan toe kom vanwege de drukke werkzaamheden in de webwinkel en dat vind ik wel eens jammer.

3: Wat was voor jou de aanleiding om dit te gaan maken of hoe kwam je er mee in aanraking?

Oorbellen zelf maken

Op de lagere school maakte ik al oorbellen van de materialen van mijn vader. Mijn vader was elektricien en ik maakte van deze gekleurde onderdelen oorbellen. Deze verkocht ik voor een gulden per paar en hier kocht ik dan weer “echte” materialen voor zoals zilverdraad. De oorbellen verkocht ik dan weer op de rommelmarkt waar mijn vader en moeder wel eens stonden met handel en antiek.

Na een aantal jaren niets te hebben gedaan kwam ik in 2008 in contact met een achter buurvrouw, zij maakte ook veel sieraden. Ze had een enorme voorraad kralen en toebehoren, ik keek mijn ogen uit. Vanaf dat moment is het kralenvirus weer toegeslagen. Ik kocht ook weer materialen bij een hobby winkel in Sappemeer. Iedere zondagavond gingen we op bezoek bij mijn (ex) schoonouders en daar ging ik dan voor de TV ook weer aan de slag met het maken van sieraden. Vooral steentjes in ornamenten plakken en hier mooie bling bling hangers van maken vond ik super leuk om te doen. Mijn ex schoonmoeder had een buurmeisje en die had ook veel materialen om sieraden te maken en zo gingen we dan samen aan de slag. De meeste sieraden gaf ik weg als cadeautje en ik geef nog steeds zelf gemaakte sieraden weg, gratis bij een bestelling.

4: Wat is het mooiste werkstuk wat je ooit hebt gemaakt?

Dat was een ketting en armband gemaakt van Jolie onderdelen. Ik weet niet of ik hier nog een foto van heb, deze sieraden heb ik verkocht via de webwinkel.

5: Waarom is dit voor jou het mooiste wat je hebt gemaakt?

Het was het eerste sieraad wat ik maakte van leerschuivers en dat volgens een patroon in een boek. De onderdelen waren toen nog een stuk duurder dan nu en moeilijker te verkrijgen. Ik geloof dat ik alleen aan materialen toen voor deze ketting en armband meer dan 100 euro kwijt was omdat Jolie schuivers toen heel erg duur waren.

Inspiratie om sieraden te maken

6: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Voornamelijk van Pinterest.

7: Heb je iemand die jij als voorbeeld ziet? Zo ja wie is jouw grote voorbeeld?

Er zijn een aantal kralenwebshops die het heel erg leuk doen met filmpjes en video’s. Ik vind het leuk om daar naar te kijken. Verder heb ik al jaren leuke contacten met een aantal kralenshops, zoals met Marjo Gorseling van Het Witte Luik, Gerda Beintema van Atelier Hobbekol en met Jans van gelukspoppetjes.eu. Marjo en Jans hebben zich inmiddels meer toegelegd op andere zaken in hun webshop, Jans doet nu veel met geluk en gelukspoppetjes en Marjo doet nu meer met grote aantallen,  kant en Brocante. Gerda is een fanatiek sieraden maakster en staat ook op beurzen. We kennen elkaar al jaren en we vragen elkaar zo nu en dan om hulp en delen ervaringen met elkaar. Ik heb van Jans de kralen over genomen en vorig jaar december heb ik de hele shop overgenomen van Tanja Pals van Picobello Beads. Tanja moest stoppen vanwege een ongeluk waarbij ze enkelbanden had verbrijzeld. Hoe mooi is het wanneer je onderling geen concurrent bent maar gewoon collega’s die elkaar juist kunnen helpen en versterken. Ik ben dankbaar voor deze mooie vriendschappen.

8: Wat hoop je ooit nog eens te gaan maken?

Ik hoop dat ik ook nog eens tutorials kan gaan maken, filmpjes, dat lijkt me leuk, misschien als projectje met andere kralen onderdelen shops, iets met elkaar. Om zo elkaar te versterken en bovenal om lol en gezelligheid te hebben met elkaar. Maar ik denk dat jij bedoeld op het gebied van sieraden. Mocht ik weer echt tijd hebben om dit te gaan doen dan zou ik iets meer met edelstenen willen gaan doen.

9: Heb je nog leuke tips voor onze lezers die hier ook wat mee willen gaan doen?

Sieraden maken is helemaal niet moeilijk. Wanneer je een oogje kunt maken (even oefenen) dat heb je de enige grote basis techniek al onder controle. Sieraden maken is goed voor de geest, het werkt ontspannend en omdat je iets creëert voor jezelf of voor een ander geeft het extra voldoening. Je raakt geïnspireerd en wordt steeds creatiever. Je maakt alleen wat je echt mooi vind. Voorbeelden genoeg overal op internet. Je kunt het jezelf anderen of doe een keertje mee met een workshop. Na zo’n gezellig avondje fröbelen doe je het daarna gewoon eenvoudig zelf thuis, voor de buis!  

10: Waar kunnen we jouw mooie zelfgemaakte creaties bewonderen of eventueel kopen?

www.kralenstulpje.nl Ik heb onder klantenservice een rubriek inspiratie waar heel wat voorbeelden staan, kijk ook eens bij de tutorials.

 Groetjes Esther.

 

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss