Duurzaam kralen kopen, voor elke order van 50 euro of meer planten wij een boom!

Duurzaam kralen kopen, voor elke order van 50 euro of meer planten wij een boom!

Bij 't Kralenstulpje geloven we sterk in de kracht van duurzaamheid. Onze passie voor het maken van zelf gemaakte sieraden gaat hand in hand met onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Daarom zetten we ons in voor duurzame praktijken in elk aspect van onze bedrijfsvoering. Uw keuze voor 't Kralenstulpje is niet alleen een stap naar het maken van prachtige zelf gemaakte sieraden, maar ook een stap in de richting van een groenere toekomst.

We zijn trots te kunnen delen dat wij gebruikmaken van hergebruikte dozen als verpakkingsmateriaal. Dit is een van de vele stappen die wij nemen om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Maar we gaan verder dan dat. Onze toewijding aan het milieu wordt ook weerspiegeld in onze zoektocht naar innovatieve 'groene' verpakkingsoplossingen. Uw bestellingen worden niet alleen veilig, maar ook milieubewust verpakt.

Duurzaam kralen kopen, voor elke order van 50 euro of meer planten wij een boom!

 

Bovendien hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in onze duurzaamheidsreis. Sinds februari 2024 zetten we ons in voor het herbebossingseffect: voor elke bestelling van 50 euro of meer laten wij, in samenwerking met onze duurzaamheidspartner Kuwi.org, een boom planten. Dit initiatief is meer dan een belofte; het is een daadwerkelijke bijdrage aan duurzaamheidsprojecten die essentieel zijn voor de gezondheid van onze planeet.

Ons herbebossingsprogramma is slechts een deel van onze inspanningen om de impact van onze bedrijfsactiviteiten te compenseren. Wij zijn ons er terdege van bewust dat de productie en het vervoer van kralen, bedeltjes en sieraden onderdelen CO2-uitstoot veroorzaken. Hoewel dit onvermijdelijk is, compenseren we deze uitstoot volledig door onze samenwerking met Kuwi.org. Sinds begin 2024 dragen we bij aan duurzaamheidsprojecten die onze totale CO2-uitstoot neutraliseren - van de aanvoer van materialen tot de levering aan uw deur.

Hoe werkt het?

Simpel! Voor elke bestelling van €50 of meer planten we via Kuwi.org een boom in Chimanimani. Zo compenseren we onze CO2-uitstoot en dragen we bij aan een groene toekomst. Een van onze speerpunten is het 'Herstel van het Chimanimani-landschap' in Mozambique. Dit gaat door de 'Employ to Plant'-methode, dit zorgt ervoor dat we mensen in kwetsbare posities een kans op eerlijk werk kunnen geven. Voor dit project zijn onderstaande duurzame ontwikkelingsdoelen doelen erkend.

Onze Reis naar Duurzaamheid: Een Blik op Onze Behaalde Doelen

Bij 't Kralenstulpje is duurzaam ondernemen geen trend, maar een manier van leven en werken. We zijn trots op de stappen die we hebben gezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact te hebben op onze planeet. Hier zijn enkele van de mijlpalen die we tot nu toe hebben bereikt:

Ecologische voetafdruk Kralenstulpje

Energie-efficiëntie op de Werkplek: We houden onze thermostaat op energiebesparende temperaturen, 19 graden tijdens werkuren en 16 graden buiten deze uren. Dankzij de installatie van zonnepanelen kunnen we onze afhankelijkheid van traditionele energiebronnen verminderen en zelfs onze airco gebruiken voor verwarming, wat zorgt voor een efficiënter energiegebruik.

Isolatie en Verlichting: Onze werkplek is optimaal geïsoleerd om energieverlies te minimaliseren. Bovendien gebruiken we door het hele pand ledverlichting, wat bijdraagt aan ons streven naar een lagere energieconsumptie.

Duurzame Energie: Wij hebben gekozen voor groene stroom, waarmee we onze commitment aan het milieu verder onderstrepen.

Hergebruik en Recycling: In ons dagelijks gebruik prefereren we duurzame materialen zoals aardewerk kopjes en glazen bekers. We hergebruiken dozen van een lokale supermarkten en een dierenwinkel voor onze verzendingen, waarmee we bijdragen aan de vermindering van afval. Daarnaast scheiden we ons afval zorgvuldig om recycling te bevorderen.

Zakenreizen en Online Werken: Vanuit een wens om onze CO2-uitstoot te verminderen, hebben we besloten af te zien van zakenreizen. In plaats daarvan maken we gebruik van online platforms voor vergaderingen en samenwerkingen, wat ons in staat stelt onze milieu-impact verder te beperken.

Relatiegeschenken: We kiezen bewust voor gezonde, eetbare producten als relatiegeschenken, die niet alleen onze waardering tonen, maar ook onze toewijding aan duurzaamheid en gezondheid weerspiegelen.

Deze stappen zijn slechts het begin van onze reis. We blijven zoeken naar manieren om onze impact op de planeet te verminderen en tegelijkertijd bij te dragen aan een positieve verandering. Bekijk onze duurzaamheidspagina voor meer informatie over hoe we samen werken aan een duurzamere wereld.

We zijn dankbaar voor iedereen die ons steunt op deze reis. Samen maken we een verschil, stap voor stap, richting een groenere en rechtvaardigere wereld.

Helpt herbebossing in de strijd tegen klimaatverandering? 

Bomen planten is een krachtige manier om CO2 uit de lucht te halen. De Verenigde Naties zien het zelfs als een van de sleutels tot een klimaatneutraal 2050.
Maar bomen planten is niet de enige oplossing. We moeten óók onze eigen CO2-uitstoot verminderen. Dat kan door te kiezen voor duurzame energie, minder vlees te eten en vaker de fiets te pakken.

We nodigen u uit om ons klimaatlogboek te bezoeken op Kuwi.org's Kralenstulpje pagina, waar u gedetailleerde informatie vindt over de positieve veranderingen die we samen hebben bereikt. Dit logboek is een testament van onze toewijding aan niet alleen het maken van prachtige zelf gemaakte sieraden, maar ook aan het waarborgen van een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

Bij 't Kralenstulpje nemen we de verantwoordelijkheid voor onze planeet serieus, en we zijn blij om u meer te vertellen over ons initiatief dat niet alleen de natuur ten goede komt, maar ook een krachtige strijd levert tegen armoede. Voor elke bestelling van 50 euro of meer, maken we het mogelijk een boom te planten. Dit simpele gebaar heeft een diepgaande impact, want 1 ORDER >50 euro = 1 BOOM.

Plant Een Boom Tegen CO2 en Armoede

Plant Een Boom Tegen CO2 en Armoede

Onze samenwerking met Kuwi.org onderstreept onze inzet voor duurzaamheid en onze strijd tegen armoede. Elke boom die geplant wordt als onderdeel van ons programma, draagt bij aan een gezondere planeet door CO2 uit de atmosfeer te halen. Bomen spelen een cruciale rol in het tegengaan van de opwarming van de aarde en helpen bij het herstellen van ecosystemen.

Maar de voordelen strekken zich verder uit dan enkel het milieu. Door bomen te planten, ondersteunen we ook gemeenschappen in nood. Deze projecten bieden niet alleen werkgelegenheid aan lokale bewoners, maar verbeteren ook hun levensomstandigheden door het creëren van een duurzame bron van inkomsten en voedsel. Zo dragen we bij aan een wereld waarin economische en ecologische groei hand in hand gaan.

Wanneer u kiest voor 't Kralenstulpje, kiest u niet alleen voor het verfraaien van uw leven met prachtige zelf gemaakte sieraden. U maakt ook een bewuste keuze voor een groenere planeet en een eerlijkere wereld. Uw aankoop heeft de kracht om verandering te brengen, door letterlijk de wereld om ons heen te vergroenen en tegelijkertijd een standpunt in te nemen tegen armoede.

We zijn buitengewoon trots op deze samenwerking en op wat we samen kunnen bereiken. Iedere boom die we planten, is een stap vooruit in de richting van onze gezamenlijke doelen: het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bieden van een helpende hand aan hen die dat het hardst nodig hebben.

Bij 't Kralenstulpje gaat het niet alleen om de sieraden die we maken, maar ook om de positieve invloed die we samen kunnen hebben op onze wereld. Dank u voor uw steun aan dit waardevolle initiatief. Samen maken we een verschil, één bestelling en één boom tegelijk.

We staan voor een toekomst waarin duurzaamheid en creativiteit hand in hand gaan. Dank u dat u met ons mee gaat op deze reis naar een groenere planeet. Uw keuze voor 't Kralenstulpje maakt een verschil - voor zowel uw sieraden collectie als voor de wereld.

Wilt u zelf een extra boom planten voor 50 cent? Meer mag natuurlijk ook! Scrol dan naar beneden of klik hier!

Met enthousiaste groet,

Esther de Jonge

Keurmerk klimaatpartner sinds 2024

 

 

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Sorteer op
  • Plant een Boom voor Slechts 50 Cent!
    Plant een Boom voor Slechts 50 Cent!

    Doe een Extra Bijdrage: Plant een Boom voor Slechts 50 Cent!Bij 't Kralenstulpje streven we niet alleen naar het maken van prachtige zelf gemaakte sieraden, maar ook naar het maken van een positieve impact op onze planeet en het…

    € 0,50

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss