Wie wil kan creatief zijn!

Iedereen kan creatief zijn, als je het maar wilt. Ik deel mijn ervaring over het maken van een eenvoudig armbandje.

Afgelopen zomervakantie  heb ik op een lokaal marktje in Spanje een aantal kralen, bedels, schelpen en touw gekocht.

Ik had een idee om de lokale mensen daar een te helpen in hoeverre dat mogelijk was. Later die middag liep ik samen met mijn zus over een lokaal marktje en zag een prachtig armbandje. De mevrouw die achter het krampje stond vroeg of ik die zelf  wilde maken of dat zij hem voor mij moest maken.

Smiley kralen en letterkralen armbandjes

Bedels en Kralen

Natuurlijk had ik geen idee hoe dat moest en welke bedels, en kralen ik zou willen.  Ze moest heel hard om mij lachen dat ik zo aan het ratelen was en zei ze ik help als je zelf alles uitzoekt wat je graag wilt.

Op het strand had ik al een aantal schelpen gevonden die ik graag zou willen gebruiken voor een armbandje. Ze had zulke mooie kralen en bedels en natuurlijk koos ik voor zee thema aan de hand van de schelpenbedels.

Het moment van de waarheid kwam eraan ze ging mij in het Spaans uitleggen hoe we dit gingen doen en pakte we de kralen (prachtige lichtblauwe edelstenen) erbij de bedels (gouden zeesterren) en hebben we de mooiste schelp uitgekozen om te gebruiken voor het armbandje.

Acryl Tube kralen armbanden set

Materialen om sieraden te maken

Ze pakte een turquoise kleurige touwtje (waxkoord) en liet me zien hoe je een schelp daaraan vast knoopt. Nadat we dit beide hadden gedaan regen we 3 blauwe edelstenen met daarna een gouden knopje en toen weer 3 blauwe edelstenen.

Nadat we dit aan beide kanten van de schelp hadden gedaan had ze een voorstel. Ze zei wat nou als we nu de gouden zeester bedel doen en dan weer het patroon van de blauwe edelsteen en dan nog een bedel gebruiken als afsluiter. Dat vond ik een fantastisch idee! Het eind resultaat was zo mooi en het maken was nog eenvoudiger als ik dacht.

Persoonlijk ben ik zelf niet zo van het creatief zijn tuurlijk vind ik het leuk om te schilderen of andere dingen te maken, zolang het maar niet te veel tijd in beslag neemt.

In tegenstelling tot andere keren vond ik dit heel erg mooi en de mevrouw van het kraampje vond het ook een super leuk idee om samen dat bandje te maken. Doordat mensen zagen dat wij samen dat bandje aan het maken waren er veel meer mensen die dit ook graag wouden en als bedankje mocht ik dat andere bandje ook hebben voor niks en moest ik die aan een dierbaar iemand geven.

Groetjes Jorieke, Stagiaire International Business Studies.

 

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss