Wat zijn Natuurstenen kralen?

Bent u ook benieuwd hoe sommige natuurstenen ontstaan? In dit stukje ga ik u van alles vertellen over de natuursteen. Hoe ze ontstaan en welke soorten er zijn.

De basis van kralen van natuursteen

Het proces waardoor de natuursteen ontstaat, is al net zo oud als dat de aarde bestaat. De steen ligt diep in het aardoppervlak. Meestal liggen ze in zee segmenten of diepe aardlagen. De natuursteen kan naar het aardoppervlak komen door bergvorming. Een stuk van die steen bestaat uit aardkorst. In feite houdt dat in dat de aardkorst drijft op vloeibaar gesteente. De steen wordt gewonnen uit een groeve. Een groeve is een vorm van mijnbouw waarbij koolwaterstoffen, mineralen of de natuursteen uit de grond wordt gehaald. Meestal wordt de steen in blokken naar boven gebracht, maar sommige soorten komen in plakken naar boven.

De steen bestaat uit gestold steen. Dit houdt in dat de steen kan bestaan uit magma en lava of uit zand, kalk en kei. De natuursteen wordt altijd gezoet dit gebeurt door middel van een fijne korrel. De reden hiervan is dat de steen minder vuil en vocht vast houdt.

Er zijn verschillende soorten natuurstenen je hebt nog graniet, marmer, kalksteen, kwartsiet, leisteen en schollen. Graniet is een duurzame steen en komt overal ter wereld voor. De steen is een stollingsgesteente dat houdt in dat de steen gevormd is vanuit magma of lava. Doordat de steen uithardt kan die goed tegen weersomstandigheden en gebruiken mensen deze steen ook vaak als grafsteen. De steen komt in vele kleuren voor. De kleur ontstaat de kristallen die erin zitten.

Marmer wordt gevormd uit kalksteen. Vaak vinden mensen daarom ook dat marmer en kalksteen hetzelfde zijn. Dit is niet waar omdat, kalksteen op een hele andere manier ontstaat. Echter, zijn ze beide wel gevoelig voor zuur. Een positief eigenschap van de steen is dat het makkelijk te bewerken is. Het kan gepolijst worden, geschuurd, gestraald en gefrijnd. Marmer aan de andere kant is een hele gevoelige steen en wordt daarom ook vaak alleen maar gepolijst.

De natuursteen kwartsiet en leistaan zijn de soorten die in plakken worden gevonden. De plakken worden gespleten tot dat het de juiste dikte heeft. Dit wordt verzaagd in tegels. De basis van deze natuursteen zijn zand en klei. Beide soorten worden ook gepolijst en gezoet. Deze steensoorten worden vaak gebruikt als een vloer. De reden dat ze gebruikt worden als vloer is, omdat ze stroef en koel aanvoelen.

Sieraden maken van natuursteen

Het is het mooist dat u iemand die u lief hebt een persoonlijk uniek armbandje kunt geven. Natuurlijk speelt zich een proces hiervoor af. Het is tegenwoordig lastig te bepalen van welke materialen de kraal van natuursteen gemaakt is, omdat er zoveel verschillende soorten zijn. De meeste natuursteen kralen zijn vaak geslepen of gepolijst waardoor het een echte natuur kraal is. Toch wordt er soms een beetje lijm of resin bij toegevoegd. Dit is zodat de steen goed intact blijft.

De patronen en de kleuren zijn zo goed zichtbaar door de extra toegevoegde producten. De steen op zichzelf is niet sterk genoeg om de vorm aan te houden die hij krijgt. Doordat de steen zo gevarieerd is valt deze te combineren met van allerlei andere kralen.

Er zijn mensen die geloven dat elk natuursteen zijn eigen kracht heeft. Ze geloven dit, omdat het een puur natuur product is. Sommige stenen hebben een energieke werking en de ander werkt weer kalmerend. Sterrebeelden hebben ook allemaal een eigen soort steen. Er wordt gekeken naar de kleuren en de patronen die passen bij de werking die de steen heeft en daarbij kiezen ze het sterrenbeeld.

Je kan een heel mooi elegant armbandje of ketting maken met natuursteen kralen en zo heb een heel persoonlijk cadeautje.

Stelt u zich voor dat u nog een cadeautje nodig heeft voor uw dochter. U kunt dan op basis van haar karakter, sterrenbeeld en lievelingskleuren en patronen kijken welke natuursteen het beste bij haar past.

Geschreven door Jorieke, stagiair International business studies.

 

Klik hier om terug te gaan naar Klantenservice

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss