Wat zijn Natuurstenen kralen?

Bent u ook benieuwd hoe sommige natuurstenen ontstaan? In dit stukje zal ik u van alles vertellen over natuurstenen. Ik zal uitleggen hoe ze ontstaan en welke soorten er zijn.

De basis van kralen van natuursteen

Het proces waardoor natuurstenen ontstaan, is al net zo oud als de aarde zelf. De stenen bevinden zich diep in het aardoppervlak, meestal in zee segmenten of diepe aardlagen. Bergvorming kan ervoor zorgen dat de natuurstenen naar het aardoppervlak komen. Een deel van deze stenen bestaat uit aardkorst, wat betekent dat de aardkorst drijft op vloeibaar gesteente. De stenen worden gewonnen uit groeves, wat een vorm van mijnbouw is waarbij koolwaterstoffen, mineralen of natuurstenen uit de grond worden gehaald. Meestal worden de stenen in blokken naar boven gebracht, maar sommige soorten komen in plakken naar boven.

De stenen bestaan uit gestold gesteente, wat betekent dat ze kunnen bestaan uit magma, lava, zand, kalk of keien. Natuurstenen worden altijd gezoet met behulp van een fijne korrel. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de stenen vuil en vocht vasthouden.

Er zijn verschillende soorten natuurstenen, zoals graniet, marmer, kalksteen, kwartsiet, leisteen en schollen. Graniet is een duurzame steen die overal ter wereld voorkomt. Het is een stollingsgesteente dat gevormd is uit magma of lava. Door het uitharden is de steen bestand tegen verschillende weersomstandigheden, en daarom wordt het vaak gebruikt als grafsteen. Graniet komt voor in vele kleuren, die ontstaan door de kristallen die erin zitten.

De basis van kralen van natuursteen

Marmer wordt gevormd uit kalksteen. Mensen denken vaak dat marmer en kalksteen hetzelfde zijn, maar dat is niet waar. Kalksteen ontstaat namelijk op een heel andere manier. Beide stenen zijn echter gevoelig voor zuur. Een positieve eigenschap van marmer is dat het gemakkelijk te bewerken is. Het kan gepolijst, geschuurd, gestraald en gefrijnd worden. Marmer is echter een zeer gevoelige steen en wordt daarom meestal alleen gepolijst.

De natuurstenen kwartsiet en leisteen worden in plakken gevonden. Deze plakken worden gespleten totdat ze de juiste dikte hebben en vervolgens worden ze verzaagd tot tegels. De basis van deze natuurstenen zijn zand en klei. Beide soorten worden ook gepolijst en gezoet. Deze stenen worden vaak gebruikt als vloer vanwege hun stroeve en koele gevoel.

Sieraden maken van natuursteen

Het is prachtig om iemand die u liefheeft een persoonlijk en uniek armbandje te kunnen geven. Natuurlijk is hier een proces aan verbonden. De meeste natuurstenen kralen zijn vaak geslepen of gepolijst, waardoor het echte natuurlijke kralen worden. Soms wordt er echter een beetje lijm of hars toegevoegd om de steen goed intact te houden.

De patronen en kleuren van de stenen zijn goed zichtbaar door de toegevoegde producten. De steen zelf is niet sterk genoeg om zijn vorm te behouden. Vanwege de variëteit van de stenen kunnen ze gecombineerd worden met allerlei andere kralen.

Sommige mensen geloven dat elke natuursteen zijn eigen kracht heeft, omdat het een puur natuurproduct is. Sommige stenen hebben een energieke werking, terwijl andere juist kalmerend werken. Sterrenbeelden hebben ook allemaal hun eigen soort steen. Er wordt gekeken naar kleuren en patronen die passen bij de werking van de steen, en op basis daarvan wordt een keuze gemaakt die past bij het sterrenbeeld.

Met natuurstenen kralen kunt u een prachtig en elegant armbandje of ketting maken, waardoor u een heel persoonlijk cadeau heeft.

Stelt u zich voor dat u nog een cadeautje nodig heeft voor uw dochter. U kunt dan op basis van haar karakter, sterrenbeeld, lievelingskleuren en patronen kijken welke natuursteen het beste bij haar past.

Terug naar kennisbank

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss