Vlechtwerk armbanden

‘We hebben verbouwd en van sieraden maken is het niet echt meer gekomen. Nu we klaar zijn en het stof, letterlijk en figuurlijk, zakt, tijd voor weer wat moois. Deze set maakte ik tijdens het klussen door. Het suède is mooi zacht en de satijnglans van het gouddraad steekt daar mooi bij af. Hieronder zie je welke materialen ik heb gebruikt en hoe je de armband maakt.

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(*voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)

Laten we makkelijk beginnen om er weer even in te komen: Bevestig buigringen aan de 3mm eindkapjes en aan een ook een sluiting. Doe een druppel lijm aan het donker blauwe suede koord en bevestig dit zo in het eindkapje. Knip op maat en schuif drie driehoekschuivers aan het koord. Doe vervolgens een druppel lijm op het uiteinde en bevestig het eindkapje. Laat goed drogen.

Bevestig buigringen aan de 3mm eindkapjes en aan een ook een sluiting. Doe een druppel lijm op het roze en licht blauwe suède en bevestig dit in het eindkapje. Knip op maat en bevestig de hanger met ook aan de beide koorden. Hang hier de ronde bedel aan met een buigring. Doe weer een druppel lijm op de uiteinden en bevestig het eindkapje. Laat goed drogen.

Vlechten is een relatief eenvoudige techniek om iets er heel bijzonder uit te laten zien. Houdt er rekening mee dat je je koorden op ruime maat knipt. Ik ga meestal uit van 2x de maat die ik nodig heb voor mijn pols. Dan houd ik over, maar heb ik ook ruimte om te vlechten. In het 5mm eindkapje passen met een beetje goede wil 5 koorden. Knip 5 delen af en leg ze vast. Ik doe dit meestal met plakband, maar een knijper of sluitclip kan ook een goede optie zijn. Omdat het een plat koord is, is het goed om aandacht te hebben voor de draaiing van het draad. Dan wordt het niet te rommelig.

Ga door met vlechten tot je ruim een goede lengte hebt. Smelt de uiteinden van het koord. Dit maakt het makkelijker om het koord in het eindkapje te bevestigen. Maak twee buigringen en een sluiting aan de eindkapjes. Bevestig het ene uiteinde van het gevlochten koord in het eindkapje. Doe hetzlefde aan de andere kant en laat het geheel goed drogen.

Geschreven en gemaakt door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss