Hoe gebruik ik kalotjes?

📚🎓 Kalotjes  - Leer hoe u kalotjes kunt gebruiken om een professionele afwerking aan uw sieraden te geven.

Een kalotje is een hol metalen kraaltje met een oogje eraan en een gaatje erin. Een kalotje kunt u plaatsen over een plat geknepen knijpkraal om deze te verbergen. Aan het oogje kan vervolgens een slotje gemonteerd worden. 

Kalotjes en knijpkralen zijn essentiële onderdelen bij het maken van sieraden en bieden een professionele afwerking aan uw ontwerpen. In deze sectie van onze kennisbank zullen we uitleggen wat kalotjes en knijpkralen zijn en hoe u ze op de juiste manier kunt gebruiken.

Kalotjes zijn ook te gebruiken als sluiting voor ball-chain ketting.

Kalotjes: Kalotjes, ook wel bekend als knijpkapjes, zijn kleine metalen dopjes die worden gebruikt om het uiteinde van een sieraad af te werken en te verbergen. Ze worden voornamelijk gebruikt bij het maken van kettingen en armbanden. Kalotjes hebben meestal een halve bolvormige structuur met een opening aan de bovenkant waar de draad doorheen kan worden geregen. Ze komen in verschillende maten en materialen, zoals zilver, goud, koper en messing.

Om kalotjes te gebruiken, volgt u deze stappen:

  • Rijg de draad door een kalotje.
  • Rijg vervolgens een slotje of een ander bevestigingsonderdeel op de draad.
  • Draai het rijgdraad een paar keer om zichzelf heen.
  • Knijp het kalotje stevig dicht met een tang.
  • Knip het overtollige draad af.

Het kalotje zal fungeren als een sierlijke afwerking en zorgt ervoor dat de draad stevig vastzit, terwijl het tegelijkertijd een professionele uitstraling geeft aan uw sieraad.

(zie voorbeeld foto hieronder).

 Hoe gebruik ik kalotjes?

 

Kalotjes en knijpkralen zijn te vinden onder: werkmaterialen.

 

klik hier om terug te gaan naar de kennisbank

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

â€ïžđŸŒž Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. đŸŒŒđŸŽ
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss