Kettelstiften

Een kettelstift is bijna hetzelfde als een nietstift maar dan met een oogje aan de onderzijde. Aan dit ringetje kunt u weer kralen, hangertjes of bedels monteren, of u verbindt de kettelstiften onderling met elkaar. Dit heet ook wel kettelen.

De langere kettelstiften en nietstiften worden door de leverancier vaak krom aangeleverd in een grote zak. Wij buigen alles handmatig zoveel mogelijk recht. U krijgt dus géén compleet kromme nietstiften of kettelstiften aangeleverd, hetgeen vaak wel het geval is bij andere leveranciers.
We buigen ze dus zoveel mogelijk recht, maar helemaal 100% kaarsrecht zullen ze dus niet altijd zijn. Gelukkig hoeven ze ook niet kaarsrecht te zijn aangezien er kralen omheen worden geregen en je niets van het stangetje terug ziet. Verzilverde onderdelen kunnen soms donkere verkleuringen bevatten, dit is een natuurlijk proces van zilver. Met een zilverpoetsdoekje is dit op te lossen.

Wat is een kettelstift?

Een kettelstift is een handig gereedschap dat al meer dan twee eeuwen wordt gebruikt. Het is oorspronkelijk uitgevonden in het begin van de 19e eeuw als een manier om kledingstukken zoals korsetten en jassen te versterken. Tegenwoordig worden kettelstiften gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het versterken van stoffen, het bevestigen van knopen en het repareren van kleding.

Kettelstiften zijn handige gereedschappen die eenvoudig te gebruiken zijn. Ze bestaan uit een metalen staaf met een stompe punt aan één uiteinde en een haak aan het andere uiteinde. De staaf wordt ingebracht in de kraal.

Het gebruik van kettelstiften biedt vele voordelen. Ze zijn klein, licht en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn ook duurzaam en kunnen veel herhalingen aan. Bovendien zijn ze goedkoop en verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.

Er zijn verschillende soorten kettelstiften op de markt. De meest voorkomende zijn RVS stalen stiften, Brass stiften en DQ kettelstiften. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Afhankelijk van het project dat u wilt uitvoeren, is het belangrijk om de juiste kettelstift te kiezen.

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss