Fimo Power sieradenset zelf maken?

Deze fimo kralen zijn zo vrolijk! Je zou bijna vergeten dat het herfst is ondertussen. Een middagje met deze kralen was ook een prima middel om een regenachtig weekend door te komen. Dit keer niet echt een setje, maar losse ontwerpen. De wikkelarmband is een nieuw probeersel, wat vind je ervan? De kralen zijn van ’t Kralenstulpje.

Materialenoverzicht om Fimo kralen sieraden te maken

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(*Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt)

Zelf een ketting maken van kralen met Fimo klei

Voor de ketting heb ik een simpel patroon gekozen van de zwarte/roze en groene fimo kralen. Ik heb een kindermaat gemaakt, voor een volwassenketting kan het zijn dat je wat meer kralen nodig hebt. Voor deze ketting heb ik 80 kralen gebruikt. Als je een bedel aan de ketting wilt maken, hou hier dan rekening mee door halverwege de hanger met oog mee te rijgen. Als je de juiste lengte hebt bereikt, maak je een knoop in de draad. Zorg ervoor dat deze goed strak zit en zeker deze door een druppel lijm erop te doenVoor de bedel heb ik een glaskraal gebruikt. Deze rijg je aan een nietstift en hier maak je een oogje aan. Daarmee kun je hem bevestigen aan de hanger met oog.

 

Deze armbanden heb ik gemaakt voor kinderen. Een met de roze fimo kralen en een met de groene. Na elke 4 kralen heb ik een bloemen kraal geregen. Voor het centrale deel van de armband heb ik een starduskraal gebruikt, daarna een ronde fimo kraal en weer een stardust kraal. De knoop van de elastiek heb ik tussen de roze/groene kralen laten vallen. In deze kralen kun je de knoop vrij makkelijk verbergen.

De laatste armband is de wikkelamband. Hiervoovoor heb ik de overgebleven fimo kralen gemixed en willekeurig (of zo willekeurig mogelijk) aan memory wire geregen. Ik heb 3 windingen afgeknipt. Begin met een oogje te buigen aan een kan van de memory wire. Daarna begin je met een zilveren kraal, gevolgd door 4 fimo kralen, dan weer een zilveren. Dit patroon herhaal je tot de memory wire vol genoeg is en eindig met een silveren kraal. Sluit de armband door een oogje aan het einde te buigen.

Veel plezier met maken!

Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss