Gevlochten mannenarmband

Geschreven en gemaakt door Anjes Hermans

 


Afgelopen zondag was het vaderdag.  Vandaar dat ik dacht,  laat ik weer eens een mannenarmband maken.  Gekozen heb ik voor het zwarte band leer van 3 mm, samen met de brede magneetsluiting.  Bij elkaar een stoer geheel.

MATERIAAL DAT HIERVOOR GEBRUIKT IS :
 


Lederen band (5 X 50 cm)
-DQ magneetsluiting


AAN DE SLAG :
 


-Knip 7 repen van het leer van ongeveer 30 cm.
-Als je een klembord hebt Klem je ze hierop vast. Eventueel lijm je ze al vast in één kant van de sluiting.  Let op dat je dit goed om doet! De bovenkant van de sluiting is iets ronder.
-Leg vier naar links, drie naar rechts.
-Begin aan de linkerkant: ga met de eerste reep over de tweede heen, en onder de derde en vierde door. Nu liggen er vier aan de rechterkant.  Doe nu hetzelfde rechts,  de buitenste over de enerlaatste heen onder de andere twee door. Nu heb je links weer vier....ga zo verder tot de gewenste lengte.
 

-Als het lang genoeg is kun je het gevlochten leer in de sluiting lijmen. Houd er rekening mee dat de sluiting ook nog extra lengte geeft. Om het goed bij elkaar te houden maak ik gebruik van een stukje karton dat ik eromheen knoop.

 

Deze tekeningen vond ik op internet,  misschien duidelijker. 


De armband is klaar!

Veel plezier met het maken van jouw eigen armband.

 

Terug naar Tutorials


 

 

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss