Wat is Tibetaans zilver?

Tibetaans zilver is een betaalbaarder alternatief in vergelijking met DQ metaal, RVS en edelmetaal. Dit komt doordat Tibetaans zilver eigenlijk verzilverd metaal is. Verzilverd betekent dat er een dun laagje zilver over een ander metaal wordt aangebracht, meestal koper, wat vaak een roze of bruine kleur heeft. Hierdoor is Tibetaans zilver niet massief zilver, maar eerder een legering met een dunne zilveren coating.

Deze verzilverde laag geeft Tibetaans zilver zijn kenmerkende zilverachtige uitstraling en esthetiek, waardoor het aantrekkelijk is voor sieradenontwerpen. Het is een populaire keuze vanwege de betaalbaarheid en het feit dat het gemakkelijk te verwerken is in sieradencreaties.

Geen massief edelmetaal

Het is echter belangrijk om te weten dat, omdat het niet massief zilver is, Tibetaans zilver sneller kan verkleuren en slijten dan edelmetaal. Dus, terwijl Tibetaans zilver zeker zijn plaats heeft in sieradenontwerp vanwege zijn uiterlijk en betaalbaarheid, is het niet zo duurzaam als puur zilver DQ Metaal, RVS of edelmetaal, en dit zijn belangrijke overwegingen bij het kiezen van materialen voor sieradenprojecten.

Wees dus voorzichtig met het materiaal. Leg uw zelfgemaakte sieraden niet in de zon en doe ze af wanneer u gaat douchen, zwemmen of slapen. Bewaar uw zelfgemaakte sieraden op een donkere plaats om er zo lang mogelijk van te genieten.

 

Terug naar kennisbank

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss