Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Gelukspoppetjes en engeltjes

Gelukspoppetjes en engeltjes worden vaak gegeven als een teken van ik wens je geluk in het leven. Vaak geeft men deze ook aan degene die ze aardig vinden en lief hebben. Op deze pagina ga ik daar wat meer over vertellen en hoe u zelf een gelukspoppetje en of een engeltje kunt maken.

Geluksengeltje maken

De meeste geluksbrengers zijn handgemaakt, het maakt niet uit welke religie of cultuur hij komt. Dit is, omdat hij dan een duidelijkere betekenis heeft en ze zijn ook vaak zo gemaakt dat hij in een broekzak past of dat er een sleutelhanger van gemaakt kan worden. Ze zijn bedoeld als eenvoudig mannetje die men gezondheid, liefde of iets wat te maken heeft met geluk te wensen.

Bedels zijn kleine sieraden die al eeuwenlang worden gedragen. Ze symboliseren geluk, liefde en bescherming. Vandaag de dag zijn bedels populairder dan ooit. Er zijn veel verschillende soorten bedels, waaronder gelukspoppetjes en engeltjes. Deze bedeltjes zijn vaak kleine figuren met een speciale betekenis. Gelukspoppetjes staan bijvoorbeeld voor geluk en goede voorspoed. Ook engeltjes staan symbool voor bescherming en liefde. Door een bedeltje te dragen, kun je je verzekerd voelen van geluk en bescherming.

Geluks bedeltje, het zijn de kleine dingen die het doen

Dit gebeurt terwijl u uw dagelijkse bezigheden doet. Men gelooft dan ook dat als ze een gelukspoppetje dragen en er gebeurt iets goeds tijdens werk of iets dergelijks dat die gebeurtenis te maken heeft met dat poppetje. Vaak wordt er gedacht hoe kan zoiets kleins voor zoveel geluk zorgen. Dit komt doordat de gedachte juist achter het formaat zit. Het kleine van het poppetje moet zorgen voor het meeste geluk, soms moet men ook voldoening hebben aan de kleine dingen.

Bedeltjes voor geluk

De onderdelen van een gelukspoppetje hebben ook een betekenis. Zoals de hoefijzer die staat voor geluk en het omarmen van geluk en vreugde. Als de gelukhoefijzer aan de onderkant zit dan betekent het dat hij ervoor zorgt dat al het negatieve en ongeluk weggooit. Zodat dit geen invloed meer heeft op uw leven en geluk.
Het is best gemakkelijk om zelf thuis een gelukspoppetje te maken, u heeft in principe alleen ijzerdraad (touw), kralen en een bedel van hoefijzernodig. Er zijn kralen met een gezichtje beschikbaar op website of u kunt er zelf één op tekenen. U kunt er natuurlijk zelf voor kiezen hoe u uw gelukspoppetje wilt versieren met verschillende kralen.
Men gelooft dat engelen wezens zijn die zich tussen goed en de mensen verplaatst. Ook wel de dienaren van God genoemd, ze zouden boodschappen naar God sturen of iemand zich goed gedraagt of niet.

Ze zouden ook de gelovigen bestaan in gevechten en ze beschermen tegen de dood. Ze worden naast dienaren van God ook wel een beschermengel of een engelbewaarder genoemd.
In het Christendom heb je verschillende engelen, zij hebben ook allemaal een andere functie. In het geloof heeft u namelijk een engel voor bescherming,  een engelbewaarder. Tevens is er ook een engel in het geloof die voor de gezondheid van de gelovigen zorgt. Vaak worden engelen afgebeeld met een zwaard en witte vleugels om zich heen.
Op de website verkopen we verschillende soorten gelukspoppetjes en engeltjes.

Mocht u nog vragen hebben over dit artikel of hoe u die zelf kunt maken kunt u gerust telefonisch contact met ons opnemen.

Groetjes Jorieke, stagiaire International Business Studies

 

't Kralenstulpje

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 


 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss