Resin kralen, wat is Resin?

Klik hier voor onze Resin kralen:

Polystone of Resin bestaat uit gemalen steen (o.a. graniet, marmer, soapstone) wat wordt vermengd met een vloeibare kunsthars. Door het vermengen van de steen met de kunsthars ontstaat een gietbaar mengsel. Dit mengsel wordt gegoten in een rubberen mal van bijvoorbeeld een beeld. Na uitharding wordt het beeld uit de mal verwijderd. De scherpe uitsteeksels en randen van het beeld worden verwijderd, het wordt in meerdere stappen geschuurd en vervolgens gepolijst. Hierna worden de kralen met de hand geverfd, gedroogd en opnieuw gepolijst. Het resultaat is een kraal dat zo hard en sterk is als steen en ook zo aanvoelt.

Vloeibaar hars om kralen te maken

Vloeibaar hars wordt al eeuwen gebruikt. Je hebt twee verschillende soorten: Natuurlijk vloeibaar hars wat we allemaal kennen van bijvoorbeeld de hars van een dennenboom. Deze hars werd duizenden jaren geleden in Egypte al gebruikt om lichamen te mummificeren. En de hars die wordt gewonnen uit aardolie. Deze hars is een stuk goedkoper en makkelijker te maken. Veel artikelen worden tegenwoordig vervaardigd van kunsthars uit aardolie. Deze Resin is een hars, die wordt afgescheiden door naaldbomen,bijvoorbeeld pijnbomen. De hars wordt uit de bomen getapt en opgevangen in bakje. De hars verschilt in kleur, doorzichtigheid en hardheid. Polystone heeft het voordeel dat er geen vocht in kan dringen zodat het als materiaal erg geschikt is om buiten te laten staan. Uiteraard moet je bij gekleurde objecten wel rekening houden met wat verbleken van de kleur van de verf in de loop van tijd.

Onderhoud Resin kralen

Polystone kralen kun je beter  niet met een schoonmaakmiddel schoonmaken,  omdat daar chemische stoffen in zitten die de kleuring kunnen aantasten. Veel artikelen die vroeger van het kwetsbare gips werden gemaakt, worden nu gegoten van Polystone.

 

klik hier om terug te gaan naar de kennisbank

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss