Houten armbandenset

Houten armbandenset

Deze armbanden set maakt me vrolijk. Mooie kleuren en, voor mijn doen, over de top bedels. Een perfect setje om om je voorzichtig bruinende pols te doen en in de zon te laten schitteren. Ik heb gewerkt met houten kralen. Die zijn in heel veel soorten, maten en kleuren te krijgen. Je kunt er dus alle kanten mee op. Hieronder zie je welke materialen ik heb gebruikt en hoe je de armbanden maakt.

Welke materialen gebruiken om houten armbandjes te maken?

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(*voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)

Werkomschrijvingen houten armbandjes zelf maken met bedeltjes

Ik ben begonnen met de twee simpelste armbanden. Rijg de kokoskralen op het elastiek tot je de juiste lengte hebt. Knoop de draad stevig vast. Dit doe je door aan alle vier de einden van het draad te trekken. Borg de knoop met een druppel lijm.

Rijg vervolgens de kralenmix op het elastiek tot je de juiste lengte hebt. Knip de draad af en knoop goed vast. Daarme heb je de eerste twee armbanden klaar. Voor de laatste armband start je een patroon. Hoe je dit patroon uitlegt hangt ook af van de maat van je pols. Het patroon op de foto is ongeveer 20cm en past precies rond mijn pols. Is je pols smaller, dan zul je en aanpassing in het patroon moeten maken om goed uit te komen. Uitleggen en meten is de beste manier om dit goed te doen. Ik ben begonnen met de 8mm kralen, gevolgd door de gekleurde en dan de 6mm kralen. dit heb ik afgemaakt tot ik de juiste lengte had. Dan werk je de armband af zoals gebruikelijk.

Ik had geen hangers met oog in zilverkleur, dus heb ik in plaats daarvan hangers gemaakt van de buigringen. Ik heb een middenmaat ring tussen alle gekleurde kralen gemaakt. Vervolgens heb ik de bedels daaraan vastgemaakt met twee van de kleinste ringen in het zakje. Door twee ringen te gebruiken zorg je dat de bedel op de juiste manier valt. Zou je één ringetje gebruiken, dan hangt de bedel scheef op de armband. je kunt natuurlijk ook gewoon een hanger met oog gebruiken.

Materialenoverzicht

(*voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)

Stoere armbandenset met houten kralen

Hout is niet alleen kleurrijk maar ook erg stoer, zeker in combinatie met leer. Hoewel ik er nog niet veel over geblogd heb, werk ik heel graag met leer. En met leer geldt zeker: less is more. Ik heb eerst uitgeprobeerd hoeveel stukken van het leer er in het eindkapje passen, dat zijn er 5. Daarvoor moet je wel een beetje je best doen, maar je zult zien, een goed gevuld eindkapje is zoveel mooier dan eentje die net niet gevuld is. Vervolgens heb ik 5 delen afgeknipt op ruimere grootte dan mijn pols om een beetje speling te houden. Deze 5 delen heb ik in het eindkapje gelijmd en even laten rusten. Na een korte droogperiode heb ik aan elk draad een houten kraal geregen. Daarna heb ik de draden op maat geknipt en ze in het andere eindkapje geplakt. Zorg ervoor dat het geheel genoeg tijd krijgt om te drogen.

Wat heeft jouw voorkeur? Kleurrijk of stoer? of ga je voor een heel andere combi?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss