Sprankelende ringen

De Kerst zit er weer op en hoe kun je de dag dan beter doorbrengen dan met sieraden maken. Vandaag probeerde ik wat nieuws: ringen maken met materialen van ’t Kralenstulpje. Hieronder laat ik je zien hoe je ze maakt en welke materialen ik heb gebruikt:

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

Ik ben begonnen met de makkelijkste klus: het maken van de ring met puntsteen. Een kwestie van lijm in de holte doen en de punsteen daarin leggen. Even aandrukken en goed laten opdrogen. Ik heb dit gewoon met Hasulith sieradenlijm gedaan. Strasslijm is mooier om te gebruiken omdat dit onzichtbaar opdroogt.

Bij de tweede ring ligt de lat iets hoger. Om deze ring te maken rijg je de kralen naar keuze aan een nietstift. aan elke nietstift buig je vervolgens een oogje. De nietstiften die ik voor deze ring heb gebruikt laten zich heel makkelijk buigen, wat deze klus een stuk makkelijker maakt. Hoe kleiner de kraal, hoe meer er op de ring passen en hoe meer speling je op het eindresultaat overhoud. Mijn ring bleef uiteindelijk vrij bewegelijk, omdat ik vooral kleine klaren heb gebruikt. Ik heb in totaal 4 kralen per oog bevestigd. Wil je een steviger resultaat? Kies dan een grotere maat kralen. Ik zou dan voor 8mm gaan, aangezien 6mm nog steeds vrij kelin is.

Variatietip: Eigenlijk zei ik het hierboven al: experimenteer eens met verschillende afmetingen van de kralen. Grotere kralen zullen de ring gelijk meer stevigheid geven en een heel andere uitstaling. Hetzelfde geld bij het gebruik van andere kleuren. Welke maat kralen en welke kleuren gebruik jij?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss