Welke materialen ben ik nodig om zelf een rozenkrans te maken?

Welke materialen ben ik nodig om zelf een rozenkrans te maken?

Deze materialen bent u nodig voor een rozenkrans:

  1. Tangenset
  2. Kettelstiften 50mm
  3. Kralen die u leuk vindt (niet groter dan 6mm) houten kralen of glazen kralen? Misschien wel metalen kralen?
  4. Tussenstuk met 3 oogjes en kruisjes
  5. En misschien nog een kralenrijgbord

Zelf een rozenkrans maken

Begin met het klaarleggen van al uw spulletjes: uw tangenset, de kettelstiften en natuurlijk de kralen die u aanspreken. Of u nu hout, glas of metaal kiest, elk brengt zijn eigen sfeer. En vergeet niet een mooi tussenstuk en een kruisje voor het afmaken van uw rozenkrans. Een kralenrijgbord is trouwens een handig hulpmiddel om alles netjes neer te leggen.

Als u alle materialen klaar heeft, legt u de kralen mooi neer zoals u wilt dat uw rozenkrans eruit gaat zien. Een traditionele rozenkrans bestaat meestal uit groepjes van tien kleine kralen met een grotere kraal ertussen. Nu komt het preciezere werk: elke kraal rijgt u aan een kettelstift en daarna buigt u met uw tang een oogje aan het einde. Het is even een klusje, maar zo krijgt u straks die mooie volgorde in uw rozenkrans.

Als alle kralen klaar zijn, verbindt u ze voorzichtig met elkaar. Zo ontstaan de 'tientjes' van de rozenkrans. Aan het eind van uw rij kralen komt het tussenstuk, dat is een speciaal momentje omdat het de verbinding is naar het laatste deel van uw rozenkrans.

Voor het einde rijgt u nog een grotere kraal en drie kleinere kralen en bevestigt u deze aan het tussenstuk. En dan, het moment waar alles samenkomt: het kruisje. Die maakt uw rozenkrans helemaal compleet.

Als laatste controleert u of alles goed vastzit en of er geen scherpe randjes zijn die voor problemen kunnen zorgen. En dan, tadaa, uw eigen gemaakte rozenkrans is klaar om te gebruiken of om te dragen. Een klein projectje met een groot resultaat en een hele persoonlijke touch.

Wat is een Rozenkrans en waar wordt het voor gebruikt?

Bent u weleens nieuwsgierig naar de betekenis achter de elegante rozenkrans die u vaak ziet? Een rozenkrans is meer dan alleen een sierlijk sieraad; het is een ketting met een diepe spirituele betekenis, geworteld in het Christelijk Rooms Katholiek geloof. 

Deze bijzondere ketting is opgebouwd uit 6 grote en 53 kleine kralen. Elke kraal vertegenwoordigt een gebed en samen vormen ze een pad van meditatie en reflectie. De rozenkrans wordt gebruikt als leidraad voor het rozenkransgebed, een serie gebeden die zich focust op de kernwaarden van het christelijke geloof: geloof, hoop en liefde.

Bij elke kraal laat men de rozenkrans door de vingers glijden en bidt men een Weesgegroet, wat neerkomt op vijftig keer voor de kleine kralen. De grotere kralen zijn momenten voor dieper gebed en bezinning. Zo is het bidden van de rozenkrans een reis door de belangrijkste momenten uit het leven van Jezus en Maria, waarbij de biddende persoon zich verbindt met hun verhaal en lessen.

Dit eeuwenoude gebruik gaat verder dan religie alleen; het is een moment van persoonlijke rust en spiritualiteit. Of u nu gelovig bent of niet, het maken of dragen van een rozenkrans kan een rustgevend en meditatief onderdeel van uw dag zijn. Voor velen is het een manier om stil te staan bij het leven en inspiratie te vinden in de stilte van gebed en bezinning.

 

Terug naar Technieken

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss