Armband met magneetsluiting

Armband met magneetsluiting

Om maar even op de zaken vooruit te lopen: voor kerst mag je best uitpakken met een mooi statement sieraad. Deze armband van rose goud is sjiek en stoer en past bij nagenoeg elke kerstjurk. Om hem te maken gebruikte ik materialen van ’t Kralenstulpje. Hieronder laat ik je zien hoe je hem maakt:

Materialen om zelf een armbandje te maken

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

Armband met magneetsluiting

(Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met *)

Hoe maak ik een armbandje met magneetslot?

Neem de maat van je pols. Hou er rekening mee dat je ongeveer 1,5/2 cm bij de maat optelt om een mooi formaat armband te krijgen. Het slot telt natuurlijk mee in de uiteindelijke maat van de armband.

Bevestig de ball chain met een kalotje aan het eerste oog van de sluiting. Aan het tweede oog bevestig je een kralenstreng. Ik koos voor een patroon met de diamandkralen, de zware kralen en de rose gouden kralen. Deze rijg je op een elastiek draad. Om te voorkomen dat je draad later uitrekt en je ‘gaten’ in je armband krijgt, is het handig om de draad voor het rijgen eerst goed uit te rekken.

Tangensetje roze om sieraden te maken

Het uiteinde haal je door een knijpkraal, door het oog en vervolgens nog eens door de knijpkraal. Trek zo strak mogelijk aan. Om het geheel mooi af te werken haal je de draad door de laatste kraal. Knijp de knijpkraal goed dicht en knip de draad vervolgens af.

Aan het derde oogje bevestig je de jasseron. Dit kan door een kraal van de jasseron open te buigen, ik koos ervoor om het met een buigring te doen. Dit is een lastig klusje, omdat de jasseron erg met de magneetsluiting reageert. Maar, geloof me, het is het allemaal waard.

Armband met magneetsluiting zelf maken

Aan het vierde oog bevestig je weer een elastieken draad met hieraan de facetkralen. Ik had nog een mooie oranje selectie liggen, maar je kunt natuurlijk voor iedere kleur kiezen. Ook deze streng bevestig je met een knijpkraal. Deze moet echt goed dichtgeknepen worden, anders kun je kralen rapen. Niet te voorzichtig doen dus.

Armband met magneetsluiting

Bedels aan sieraden

Aan het laatste ook bevestig je weer een stuk ball chain. Tijd om de cirkel rond te maken. Controleer je de lengte van de strengen en bevestig je ze aan het andere deel van de sluiting.

Als laatste maak je het geheel af met een aantal bedeltjes aan het stuk jasseron. Deze kun je eenvoudig bevestigen met een buigring. Het houten bedeltje in het midden had ik nog liggen. Op de site van het kralenstulpje zijn verschillende mooie alternatieven te vinden zoals deze diamand bedels.

Variatietip: op de site van ’t Kralenstulpje kun je de sluiting ook in een zilveren variant vinden. Welke zou jij kiezen, rose goud of zilver?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss