3 strengen Bergkristal split nuggets en assortiment kralen

Artikelnummer: Stelling K-05 bak tangenset/Nat-ass-300
Artikel 51 van 57
€ 14,95 (inclusief btw)
Voorraad 12 stuks

3 strengen Bergkristal split nuggets en assortiment kralen

Natuurlijk bergkristal in een prachtige streng van driehoekig geslepen nuggets. Vorm, kleur en afmeting van de kralen passen goed bij elkaar. Ze bestaan uit kleurloze, transparante kwarts, met weinig tot geen insluitingen. Wij noemen dat A-kwaliteit. De kralen zijn overigens in het echt mooier dan op de foto. Strengen c.a. 38cm ~ c.a. 80cm  Dit rijggat is 1 mm in diameter.

Aangezien het om een assortiment gaat kan ieder zakje weer anders zijn met een andere samenstelling en vormen van de mooie strengen Bergkristal. Omdat wij deze nuggets in grote hoeveelheden kochten, kunnen wij hem zo voordelig aanbieden.

Bergkristal

Dit is de kleurloze en meest voorkomende variant van het mineraal kwarts. Het vormt meer dan 12% van het volume van de aardkorst. Kwarts is daarmee een van de meest voorkomende mineralen. Zand en graniet bestaan bijvoorbeeld voor een groot deel uit kwarts. Toch is maar een klein deel van dit mineraal geschikt om er sieraden mee te maken. Dit geldt voor de kleurloze, soms iets troebele variant.
Tijdens de Romeinse tijd werd het onder de naam "versteend ijs" op de markt gebracht. In die tijd werden namelijk veel kristallen in de gletsjers van de Alpen gevonden. In de oude Griekse tijd werd voor het eerst het woord "krystallos" gebruikt.
Behalve in Australië wordt deze kleurloze bergkristal over de hele wereld gevonden.

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss