Sorteer op

Knijpkralen om sieraden af te werken ~ knijpkraal

Knijpkralen zijn zachte metalen kralen die worden gebruikt om slotjes en buigringen te bevestigen aan kralendraad. Om de knijpkraal vast te zetten heb je een plakbektang nodig of een knijpkralen tangetje.

Een knijpkraaltje is een klein metalen kraaltje dat met een tangetje plat geknepen wordt op de draad. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld kralen, sluitingen, slotjes en ringen op hun plaats blijven zitten. 

Knijpkralen: Knijpkralen zijn kleine metalen kralen die worden gebruikt om de draad stevig vast te zetten en te voorkomen dat kralen of andere sieradenonderdelen van de draad afglijden. Ze worden vaak gebruikt bij het maken van kettingen en armbanden met meerdere strengen. Knijpkralen hebben een cilindervormige structuur met een inkeping in het midden.

Om knijpkralen te gebruiken, volgt u deze stappen:

  • Rijg de draad door een knijpkraal.
  • Rijg vervolgens een slotje of een ander bevestigingsonderdeel op de draad.
  • Haal de draad terug door de knijpkraal, zodat er een lus ontstaat.
  • Knijp de knijpkraal stevig dicht met een tang.
  • Verberg de knijpkraal door een kalotje of een kralenkapje eroverheen te plaatsen.
  • Door het gebruik van knijpkralen blijven uw kralen en andere sieradenonderdelen veilig op hun plaats, zelfs bij dagelijks gebruik.

Het gebruik van kalotjes en knijpkralen zorgt voor een professionele en nette afwerking van uw sieraden. Het biedt niet alleen functionaliteit, maar voegt ook een esthetisch element toe aan uw ontwerpen. Experimenteer met verschillende maten en materialen van kalotjes en knijpkralen om de perfecte afwerking te bereiken die past bij uw sieradenstijl. Vergeet niet om altijd hoogwaardige materialen te gebruiken en uw gereedschappen correct te hanteren voor de beste resultaten.

Hoe gebruik je knijpkralen?

Rijg eerst de knijpkraal op het kralendraad. Meestal is dit gecoat staaldraad. Lus het draad om je buigring, springring of slotje (Het ding dat je helemaal aan het uiteinde van de draad wilt plaatsen).Haal het uiteinde van de draad terug door de knijpkraal, zodat de draadlus gesloten is. Dit is het moment om de lus zo strak te trekken als u wilt, want nadat u klaar bent met dichtknijpen van de knijpkraal, is de lus en het daarin geplaatste ringetje of slotje permanent vast gezet.

Knijpkralentang

Gebruik vervolgens een speciale knijpkralentang en volg de instructies voor het gebruik hiervan, of gebruik de platbektang als volgt. Houd uw platbek tang in een rechte hoek ten opzichte van uw draad. Knijp de knijpkraal voorzichtig plat totdat het rijgdraad goed vast zit.

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss