Sorteer op

Kroonspelden - hoedenspelden

Deze prachtige hoedenspelden of sierspelden zijn gemakkelijk zelf te maken, met leuke kralen en oorbellen stopper rubbertjes. Je steekt ze in een hoed of tas ter decoratie. Ik heb zelf een paar leuke jute zakjes (ook verkrijgbaar bij ’t Kralenstulpje) opgeleukt met kroonspelden, kant, bedeltjes en kraaltjes, deze liggen nu ter decoratie bij me op de kast! Ook heb ik leuke lijstjes met bedels, kant en spelden voor aan de wand, laat je creativiteit de vrije loop!

Wat zijn hoedenspelden of wat zijn kroonspelden?

Kroonspelden en hoedenspelden, wat kunt u ermee? Na een beetje onderzoek te hebben gedaan ben ik er achter gekomen dat er een hele geschiedenis achter deze spelden zit en dat er dus hele leuke dingen mee gedaan kan worden. Op deze pagina ga ik een beetje vertellen over die geschiedenis waar het vroeger voor gebruikt werd en waar het nu voor gebruikt wordt. Ook ga ik vertellen wat u er allemaal mee kan maken.

Geschiedenis van hoedenspelden

In de tijd van de klederdracht werden deze spelden al gebruikt. Dit is zo ongeveer rond de tijd van Napoleon. Hij had rond 1800 bedacht dat vrouwen zich op een bepaalde manier moesten kleden, dit werd dan ook vrouwendracht genoemd. Dit moest zodat mannen konden zien in wat voor privéomstandigheden zij zaten. Zoals of zij gehuwd was of niet, was ze alleen, had ze kinderen, hoe werden deze groot gebracht met of zonder partner. Ze lietenzien door middel van hoe ze zo’n speld droeg hoe haar privéleven eruit zag.  Ze droegen deze spelden aan de muts die ze toen der tijd moesten dragen.

Vroeger ging het er allemaal om trouwen met een man en een familie starten. Tegenwoordig is dat allemaal anders, er wordt nu niet meer verwacht door de meeste mensen dat de vrouw alleen dient om kinderen te baren en om een huisvrouw te zijn.
Tegenwoordig kunt u en ik zich niet meer bedenken dat dit de realiteit was vroeger.

Kroonspelt als leuk detail van een outfit

Nu gebruikt men deze kroon- en hoedenspelden om hun kleren of tassen een extra detail te geven. Dit doen ze vaak door aan de speld een leuk bedeltje of kraaltje te doen. U kunt er ook voor kiezen om een stukje kant te gebruiken, hierdoor krijgt het kledingstuk, tas of decoratie een hele andere uitstraling. Daarna bevestigen ze de speld aan het stukje kleding of tas. U kunt ook met deze spelde een decoratie stuk maken voor in huis. Een voordeel is, is dat wij op de website verschillende spelden verkopen en deze ook in verschillende maten.

Ik hoop dat u het leuk vond om deze pagina te lezen! Als u nog vragen heeft over de spelden over het gebruik of waar u het voor kunt gebruiken neem dan gerust per mail contact met ons op en dan helpen we uw graag.

Groetjes Jorieke, stagiaire International Business Studies

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss