Miyuki kralen

Miyuki kralen en kubussen zijn van superieure kwaliteit. Geen andere fabrikant maakt rocailles en kubussen zo vormvast als Miyuki. Miyuki biedt met zijn kralen naast de beste kwaliteit ook het grootste kleurenassortiment. Omdat Miyuki kralen er in zoveel verschillende kleuren zijn, zijn er vele kleurcombinaties mogelijk. Ook staan Miyuki kralen bekend om de diverse afwerkingen, zoals bijvoorbeeld silverlined (met zilveren kern), transparant, mat en ga zo maar door. Zelf vind ik het erg leuk om in een sieraad Miyuki kleuren van eenzelfde tint maar wel met een andere afwerking te gebruiken. Mat, glans, metallic, transparant, alles is mogelijk en het eindresultaat is prachtig.

Miyuki kralen toepassingen

Omdat alle Miyuki kralen precies dezelfde maat hebben zijn ze uitermate geschikt als je een Miyuki patroon wilt uitwerken. Ze zijn ook mijn persoonlijke favoriet en ik heb hiermee al de meest kleurrijke Miyuki armbandjes gemaakt. Miyuki kralen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt er mooie armbandjes mee weven, ze aaneen rijgen voor een ketting maar er bijvoorbeeld ook mooie oorbellen mee maken en er zelfs mee borduren. Google maar eens op “seed beads art”, dan zie je de mooiste creaties met Miyuki kralen voorbijkomen.

Miyuki armband

Kies een Miyuki kleurenmix en rijg deze op transparant elastiek voor een armbandje, rijg een bedel mee of een aantal metalen kralen. Verstop het knoopje, dat je vastzet met een druppeltje sieradenlijm, onder een metalen kraal met groot gat.

Miyuki ketting

Gebruik gecoat rijgdraad voor een ketting en werk het af met een metalen slotje. Doe dit met dezelfde Miyuki kralen als die van de armband en je hebt een leuke set. Alle materialen hiervoor vind je op onze website.

Miyuki ring

Denk ook eens aan het maken van bijpassende ringetjes, en gebruik hiervoor dun transparant elastiek. Als je 2x de omtrek van je ringvinger rijgt, heb je een leuke Miyuki kralen wikkelring. Rijg in het midden een zoetwaterparel of andere mooie kraal mee, zodat deze voor op je vinger te zien is.

Miyuki oorbellen

Met Miyuki kralen maak je ook waanzinnige oorbellen. Zoek op internet maar eens op “Miyuki oorbellen” en je vindt de mooiste creaties. Hiervoor kun je diverse technieken gebruiken.

Weven met Miyuki Rocailles

Weven met Miyuki rocailles is super leuk. Er zijn speciale weeframen beschikbaar waarmee je kralen kunt weven. Hiervoor kun je leuke patronen opzoeken op het internet. De delica’s worden meestal gebruikt bij een Miyuki weefarmband, maar ook met de ronde rocailles kun je prima werken. Het is maar net waar je eigen voorkeur ligt. Je hebt hierbij een weefraam en rijggaren nodig. Het C-Lon rijggaren dat je op onze website vindt is een supersterk garen en speciaal geschikt voor het werken met kleine kralen en daarom een goede keuze voor het weven van Miyuki armbanden. En als je een weefraam hebt, maak dan eens een leuke boekenlegger, bijvoorbeeld met de naam van degene aan wie je de boekenlegger cadeau geeft.

Kleine glaskralen van Miyuki

U kunt een kralenrijgnaald gebruiken wanneer u deze kleine Miyuki kralen van glas kunt  rijgen, we verkopen speciaal rijgdraad met naald! Ook verkopen we S-Lon en C-Lon draad voor Miyuki! De Japanse Miyuki glaskralen, in het engels ook seed beads genoemd, zijn gelijkmatige kralen en verkrijgbaar in een groot aantal vormen en maten. Bij ons vind je de Miyuki delica’s in een cilindervorm, de ronde Miyuki rocailles, de kubusvormige Miyuki kralen maar onder diversen vind je bijvoorbeeld ook de Miyuki druppels.

Borduren met kralen van Miyuki

Met Miyuki kralen kun je heel goed borduren. Gebruik daarvoor een rijgnaald of kies in onze webshop het rijgdraad met naald ineen van Griffin! Gemak dient de mens. Je kunt bijvoorbeeld een broche borduren, kleurrijke kersthangers maken voor in de kerstboom, maar ook complete schilderijtjes borduren. Kijk op internet voor inspiratie en Miyuki patronen.

Kralenpakket met Miyuki kralen

Naast het maken van mooie sieraden met Miyuki kralen en dit verpakken tot een leuk geschenk is het ook erg leuk om een Miyuki kralenpakket samen te stellen, compleet met garen, draad, bedeltjes, slotjes en eventuele beschrijvingen en zo een “do it yourself” Miyuki pakket cadeau te geven. Kijk vooral ook op internet (pinterest!) voor inspiratie en patronen. Daar vind je bijvoorbeeld ook prachtige Miyuki bewaardoosjes, kleine kunstwerkjes om cadeau te geven of gewoon voor jezelf te maken om je eigen Miyuki sieraden in te bewaren. Voor al je Miyuki creaties vind je naast de Miyuki kralen natuurlijk ook alle overige basismaterialen op onze website.

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss