Miyuki kralen

Miyuki Rocailles en kubussen zijn van superieure kwaliteit. Geen andere fabrikant maakt rocailles en kubussen zo vormvast als Miyuki.

Weven met Miyuki Rocailles

Er zijn speciale weeframen beschikbaar waarmee je kralen kunt weven. Hiervoor kun je leuke patronen opzoeken op het internet.

Kleine glaskralen van Miyuki

U kunt een kralen rijgnaald gebruiken wanneer u deze kleine glaskralen wilt gaan rijgen, we verkopen speciaal rijgdraad met naald! Ook verkopen we S-Lon en C-Lon draad voor Miyuki!

Miyuki rocailles en kubussen zijn glaskralen van superieure kwaliteit. De Miyuki kralen zijn vormvast en zijn er in enorm veel unieke kleuren. Omdat alle Miyuki kralen precies dezelfde maat hebben zijn ze uitermate geschikt als je een Miyuki patroon wilt uitwerken. Ze zijn ook mijn persoonlijke favoriet en ik heb hiermee al de meest kleurrijke Miyuki armbandjes gemaakt.

Miyuki eigenschappen – vormen en kleuren

De Japanse Miyuki glaskralen, in het engels ook seed beads genoemd, zijn gelijkmatige kralen en verkrijgbaar in een groot aantal vormen en maten. Bij ons vind je de Miyuki delica’s in een cilindervorm, de ronde Miyuki rocailles, de kubusvormige Miyuki kralen maar onder diversen vind je bijvoorbeeld ook de Miyuki druppels.

Miyuki biedt naast de beste kwaliteit ook het grootste kleurenassortiment. Omdat Miyuki kralen er in zoveel verschillende kleuren zijn, zijn er vele kleurcombinaties mogelijk. Ook staan de Miyuki kralen bekend om de diverse afwerkingen, zoals bijvoorbeeld silverlined (met zilveren kern), transparant, mat en ga zo maar door. Zelf vind ik het erg leuk om in een sieraad Miyuki kleuren van eenzelfde tint maar wel met een andere afwerking te gebruiken. Mat, glans, metallic, transparant, alles is mogelijk en het eindresultaat is prachtig.

Miyuki kralen toepassingen

Miyuki kralen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt er mooie armbandjes mee weven, ze aaneen rijgen voor een ketting maar er bijvoorbeeld ook mooie oorbellen mee maken en er zelfs mee borduren. Google maar eens op “seed beads art”, dan zie je de mooiste creaties voorbij komen.

Miyuki kralen – sieraden maken

Miyuki armband

Kies een Miyuki kleurenmix en rijg deze op transparant elastiek voor een armbandje, rijg een bedel mee of een aantal metaalkralen. Verstop het knoopje –dat je vastzet met een druppeltje sieradenlijm- onder een metaalkraal met groot gat.

OF

Zoek op internet een mooi Miyuki weefpatroon en kies een vorm Miyuki kralen uit. De delica’s worden meestal gebruikt bij een Miyuki weefarmband, maar ook met de ronde rocailles kun je prima werken, het is maar net waar je eigen voorkeur ligt. Je hebt hierbij een weefraam en rijggaren nodig. Het C-Lon rijggaren dat je op onze website vindt is een supersterk garen en speciaal geschikt voor het werken met kleine kralen en daarom een goeie keuze voor het weven van Miyuki armbanden.

Miyuki ketting

Gebruik gecoat rijgdraad voor een ketting en werk af met een metalen slotje. Doe dit met dezelfde kralen als die van de armband en je hebt een leuke set. Alle materialen hiervoor vind je op onze website

Miyuki ring

Denk ook eens aan het maken van bijpassende ringetjes, en gebruik hiervoor dun transparant elastiek. Als je 2x de omtrek van je ringvinger rijgt, heb je een leuke Miyuki wikkelring. Rijg in het midden een zoetwaterparel of andere mooie kraal mee zodat deze voor op je vinger te zien is.

Miyuki oorbellen

Met Miyuki kralen maak je ook waanzinnige oorbellen. Zoek op internet maar eens op “Miyuki oorbellen” en je vindt de mooiste creaties. Hiervoor kun je diverse technieken gebruiken

Miyuki kralen – nog meer creaties

Met Miyuki kralen kun je goed borduren. Gebruik daarvoor een rijgnaald of kies in onze webshop het rijgdraad met naald ineen van Griffin! Gemak dient de mens.

Je kunt een broche borduren, kleurige kersthangers maken voor in de kerstboom maar ook complete schilderijtjes borduren. Kijk op internet voor inspiratie en Miyuki patronen.

Miyuki kralen – kadootjes

Naast het maken van mooie Miyuki sieraden en dit verpakken tot een leuk geschenk is het ook erg leuk om een Miyuki kralenpakket samen te stellen, compleet met garen, draad, bedeltjes, slotjes en eventuele beschrijvingen en zo een “do it yourself” Miyuki pakket cadeau te geven.

En als je een weefraam hebt, maak dan eens een leuke boekenlegger, bijvoorbeeld met de naam van degene aan wie je de boekenlegger cadeau geeft.

Kijk vooral ook op internet (pinterest!) voor inspiratie en patronen. Daar vind je bijvoorbeeld ook prachtige Miyuki bewaardoosjes, kleine kunstwerkjes om cadeau te geven of gewoon voor jezelf te maken om je eigen Miyuki sieraden in te bewaren.

Voor al je Miyuki creaties vind je naast de Miyuki kralen natuurlijk ook alle overige basismaterialen op onze website.

© 2009 - 2022 kralenstulpje.nl | sitemap | rss